Zaalvoetballers Excelsior’31 onderuit bij koploper

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 onderuit bij koploper

EDE - Vrijdagavond verloren de zaalvoetballers van Excelsior’31 op bezoek bij koploper ZVV Ede. Na een 3-1 ruststand stond er uiteindelijk een 7-4 eindstand op het scorebord.

Het verschil in de wedstrijd werd halverwege de eerste helft gemaakt. In een kort tijd bestek incasseerde Excelsior’31, na een zwakke fase, drie tegendoelpunten. Rik Voortman tekende kort voor rust voor de eerste Rijssense treffer.

Direct na de thee zorgde Jan Borghuis namens Excelsior’31 voor de aansluitingstreffer (3-2). De thuisploeg kwam onder druk te staan. Al liet het de rood-witten ook het spel maken. Excelsior’31 mocht hopen op een stuntje tegen de ongeslagen koploper. Maar het gaf net niet thuis op beslissende momenten. Nadat de thuisploeg de marge weer naar twee verdubbelde (4-2), was het Cor Pongers die de spanning weer terugbracht uit een vrije trap (4-3). Maar luttele seconden later was de marge weer twee door een doelpunt van Ino Wolters.

Om nog wat te forceren wisselde Excelsior’31 met nog drie minuten op de klok haar keeper in voor een vijfde veldspeler. Dit pakte niet goed uit voor de Rijssenaren. Tot tweemaal toe werd op knullige wijze balverlies geleden, waardoor ZVV Ede van afstand het lege doel wist te vinden (7-3). In de absolute slotfase werd het inzetten van een vijfde veldspeler wel een keer goed uitgespeeld met als eindstation Cor Pongers. Dit betekende een 7-4 eindstand.

ZVV Ede blijft door de winst zonder puntverlies koploper in de eerste divisie. Excelsior’31 blijft steken op plek zeven. Het volgende duel voor de Rijssenaren stond gepland voor vrijdag 10 december, maar deze is uit het programma gehaald vanwege overheidsmaatregelen.

ZVV Ede - Excelsior’31 7-4 (3-1)
9. 1-0 Ino Wolters
11. 2-0 Achraf Benahmed
13. 3-0 Mohammed Hazzat
19. 3-1 Rik Voortman
21. 3-2 Jan Borghuis
33. 4-2 Achraf Benahmed
35. 4-3 Cor Pongers