Gedecideerd Excelsior’31 rekent af met ACV Assen (3-0)

Foto bij Gedecideerd Excelsior’31 rekent af met ACV Assen (3-0)

* Samenvatting Excelsior'31 TV

* Reactie Lars Nijeboer

* Reactie Jurjan Wouda

* Verslag van Martin Klaassen

Excelsior’31 kon tegen ACV Assen nog geen beroep doen op Stijn Beverdam. Omdat ook sterkhouder Niek Davina er niet bij kon zijn, moest Excelsior’31-trainer Jurjan Wouda gaan schuiven in de achterhoede. Hij koos ervoor om Mirko Zwiers centraal achterin te zetten en op de rechtsback een plek in te ruimen voor Lars Nijeboer. Op de overige posities stonden de bekende namen. Op de bank/tribune zaten: Jose Fernandes (k), Lucas van Beek, Desney Bruinink, Simon Seppenwoolde, Siebe Schets en Hakan Sandikci.

De thuiskijkers, die de wedstrijd  met dank aan Excelsior'31 TV vanuit de huiskamer konden bekijken, zagen dat Excelsior’31 in de 4e minuut de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Jasper Veltkamp stak Givan Werkhoven in de diepte weg. De Excelsior’31-spits omspeelde ACV-doelman Ben Wormmeester, maar zag zijn doelpoging vanuit een moeilijke hoek geblokt worden.

Er volgde een fase waarin de ploegen elkaar weinig ruimte gaven om het spel te maken. Aan beide zijden werd er hoog druk gezet, waardoor het lastig werd om van achteruit een gestroomlijnde aanval op touw te zetten. Excelsior’31 liet zien dat het in de persoonlijke duels niet afgetroefd wilde worden. Daardoor kwam ACV niet in het spel en had Excelsior’31 snel de bal weer in het bezit.

Het viel op dat Excelsior’31 over meer voetballend vermogen beschikte. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam dit steeds meer aan de oppervlakte.

In de 21e minuut werd de bal na een ingooi van Lars Nijeboer vanaf de rechterkant naar links verplaatst. Vincent Schmidt speelde Hakim Ezafzafi in. De creatieve aanvaller hield de bal rond het strafschopgebied even bij zich en legde de bal af op Dérian Reinders. De man in vorm liet er met een pegel  van afstand geen gras over groeien. Het vlammende schot was Ben Wormmeester te machtig: 1-0.

Echte kansen bleven schaars. ACV, dat zich in het laatste deel van de eerste helft iets meer liet gelden, kreeg net voor rust nog twee mogelijkheden op de gelijkmaker. In de 42e minuut probeerde Freddy Quispel het van afstand. Hij schoot wild over. Enkele seconden voor het rustsignaal liet Pascal Huser wel een verfijnde traptechniek zien. Vanaf de rand van het strafschopgebied mikte hij een vrije trap op de paal. Excelsior’31 kwam met de schrik vrij.

ACV wist dat er voor een resultaat wat moest gebeuren en nam de tweede helft meer initiatief. Excelsior’31 vond dit niet erg. Het bleef scherp, fel in de duels en kreeg meer ruimte om te voetballen. De ploeg uit Assen kreeg met de aanvallende spelopvatting in de 54e minuut de kans waar het op uit was.

Toufik Farouani kwam het strafschopgebied binnen. Hij omspeelde op behendige wijze Anthony van Zaltbommel, week uit naar rechts en hoefde de bal alleen nog maar binnen te schuiven. Het lukte hem niet. De bal ging vanaf zijn rechtervoet omhoog en het zijnet in.

Het werd voor de kijkers thuis leuker om naar te kijken. Er kwam meer ruimte en dat was vooral voor Excelsior’31 prettig. In de 56e minuut kwam Reinders in de buurt van zijn tweede doelpunt. Bij ACV  kwam er wat meer irritatie over het eigen spel naar voren. Het kon tegen Excelsior’31 niet meer dan een enkel speldenprikje uitdelen. In de 72e minuut gaf rechtsback Daniel Schans de bal voor op Gijs Jasper. Hij knikte de bal met zijn hoofd over het doel van Van Zaltbommel.

Twee minuten later eiste Hakim Eazafzafi de hoofdrol op. Na een goed opgezette aanval kreeg hij de bal toegespeeld door Desney Bruinink. Doelgericht als Ezafzafi is, aarzelde hij niet. Een droge knal trof laag in de rechterhoek doel: 2-0.

Het verzet van ACV was daarmee gebroken. Het enige dat voor Excelsior’31 nog ontbrak was de 10e competitietreffer van Givan Werkhoven. De spits had al twee duels niet meer gescoord en wilde er graag een aan zijn totaal toevoegen. In de 84e minuut lukte het niet, de bal die van zijn voet vertrok ging over. In de 86e minuut kwam de glimlach wel op zijn gezicht, toen zijn teamgenoten hem kwamen feliciteren. Met dank aan Hielke Penterman kon hij van dichtbij de bal tegen de touwen jagen: 3-0.

Excelsior’31 houdt met de verdiende zege als nummer 4 van de competitie aansluiting bij de top 3. Sportlust’46 en Sparta Nijkerk wonnen hun wedstrijden en hebben evenals FC Lisse (FC Lisse kwam niet in actie) 3 punten meer. Zaterdag 4 december speelt Excelsior’31 een uitwedstrijd in Heemskerk tegen de nummer 12 ODIN’59. De wedstrijd op Sportpark Assumburg begint om 14:30 uur. In de loop van de week wordt duidelijk, of deze wedstrijd die zonder publiek moet worden gespeeld, via een livestream te zien is.

Excelsior’31 – ACV Assen: 3-0 (1-0)