Excelsior'31 2 mede-koploper na winst op Veensche Boys 2 (5-0)

Foto bij Excelsior'31 2 mede-koploper na winst op Veensche Boys 2 (5-0)

Zaterdagmiddag trapte Excelsior’31 2 om 11:45 uur af voor de negende competitiewedstrijd. De tegenstander deze middag op De Koerbelt was Veensche Boys 2. De gasten uit Nijkerkerveen stonden op een derde plaats en hadden tot afgelopen zaterdag in evenzoveel gespeelde wedstrijden één punt minder verzameld.

Excelsior’31 2 nam vanaf het beginsignaal direct het initiatief en drong Veensche Boys 2 ver terug. De goede openingsfase van de thuisploeg werd bekroond met een snelle voorsprong. Een lage voorzet vanaf links werd door Emilio Solino Overmars vakkundig binnengetikt. Kort daarna was Jasper Groothuis na een vlot uitgespeelde aanval het eindstation. Dit leverde na 15 minuten een solide 2-0 voorsprong op. In het vervolg van de eerste helft liet Excelsior’31 2 de bal gemakkelijk rondgaan en wist het elkaar goed te vinden. Veensche boys 2 beperkte zich tot verdedigen en loerde op de counter.

Na de thee begon Excelsior’31 2 opnieuw sterk en ging het op jacht naar een derde treffer. De thuisploeg creëerde volop kansen. De derde en ook de vierde treffer lieten dan ook niet lang op zich wachten. Frank Gerritsen Mulkes liep een voorzet van Kevin Janssen binnen en scoorde kort daarna van 11 meter ook direct zijn tweede treffer van de middag.

In het laatste half uur kwam Excelsior’31 2 geen moment in de problemen. Er werd achterin niets meer weggegeven. Het slotakkoord was voor Groothuis. Hij omspeelde de keeper en schoof de bal beheerst binnen.

Excelsior’31 2 speelde een solide wedstrijd en zet met dit resultaat de goede serie voort. Op dit moment is het team medekoploper in de reserve Hoofdklasse.

Excelsior'31 2 - Veensche Boys 2: 5-0 (2-0)