Woensdag 30 maart: vervolg Algemene Ledenvergadering

Foto bij Woensdag 30 maart: vervolg Algemene Ledenvergadering

Woensdag 30 maart: vervolg Algemene Ledenvergadering

Woensdag 30 maart 2022 om 20:00 uur vindt het vervolg op de Algemene Ledenvergadering van 2 maart jl. plaats in De Top.

Agenda

De agenda voor deze avond ziet er als volgt uit:

1. Welkom & opening vergadering

2. Vaststellen van de agenda

3. Statutenwijziging

4. Toekomst clubhuis 

5. Rondvraag

6. Sluiting vergadering

 

Statutenwijziging

De Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR) voorziet in maatregelen om de kwaliteit van bestuur en toezicht bij verenigingen en stichtingen te verbeteren. Gelet op deze wet dienen de statuten met de hieronder in schuin gedrukte tekst aangevuld te worden:

Artikel 9 - Bestuursbevoegdheid

1. Behoudens beperkingen volgens de statuten is het bestuur belast met het besturen van de vereniging. Bij de vervulling van hun taak richten de bestuurders zich naar het belang van de vereniging en de met haar verbonden organisatie. Het bestuur kan als zodanig één of meer van zijn bevoegdheden, mits duidelijk omschreven, aan anderen verlenen. Degene die aldus bevoegdheden uitoefent, handelt in naam van en onder verantwoordelijkheid van het bestuur.

Artikel 10 – Vertegenwoordiging

8. Indien een bestuurder een tegenstrijdig belang heeft met de vereniging kan deze de vereniging niettemin vertegenwoordigen. Artikel 13.10 is van toepassing voor het aan de vertegenwoordigingshandeling ten grondslag liggende besluit ingeval van een tegenstrijdig belang.

Artikel 13 - Besluiten van organen van de vereniging

10. Een bestuurder neemt niet deel aan de beraadslaging en besluitvorming van het bestuur indien hij daarbij een direct of indirect persoonlijk belang heeft dat tegenstrijdig is met het belang van de vereniging als bedoeld in artikel 9.1. Wanneer hierdoor geen bestuursbesluit kan worden genomen, wordt het besluit genomen door het bestuur onder schriftelijke vastlegging van de overwegingen die aan het besluit ten grondslag liggen.

 

Als bestuur gaan wij ervan uit dat de leden van de vereniging woensdag 30 maart 2022 aanwezig zijn. Dit is namelijk dé plek om als lid van de vereniging je stem te laten horen.

Het bestuur van Excelsior’31

Kalender icoon dinsdag 15 maart 2022 20:05 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers