Zaalvoetballers Excelsior’31 halen uit tegen ZVS/Bodemflex

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 halen uit tegen ZVS/Bodemflex

SINT-MICHIELSGESTEL - Vrijdagavond behaalden de zaalvoetballers van Excelsior’31 een grote overwinning in de eerste divisie. Het uitduel in Sint-Michielsgestel bij de nummer voorlaatst ZVS/Bodemflex werd met maar liefst 2-10 gewonnen. Excelsior’31 klimt hierdoor naar de zevende plaats op de ranglijst.

Met een glaszuivere hattrick bracht Lucas Aydin Excelsior’31 op een comfortabele 0-3 voorsprong. De thuisploeg had niets in te brengen tegen de Rijssenaren. Excelsior’31 creëerde volop kansen om de score verder uit te breiden, maar in de slotfase van de eerste helft gaven de rood-witten wel heel makkelijk twee doelpunten weg. Tussendoor scoorde Henk Lankamp ook nog namens Excelsior’31, waardoor het met een 2-4 voorsprong ging rusten. Een luxe voor Excelsior’31, maar gezien de kansenverhoudingen waren de Rijssenaren zeker niet tevreden met deze ruststand.

Na de thee een schiettent op het doel van ZVS/Bodemflex, maar de bal wilde er in het begin van de tweede helft niet in. ZVS/Bodemflex was alleen bij machte om vanuit standaardsituaties voor gevaar te zorgen, maar ook zonder resultaat. Halverwege de tweede helft viel dan uiteindelijk weer een doelpunt voor Excelsior’31. Toen niet veel later Wouter Averesch voor de 2-6 aantekende was de wedstrijd gespeeld. De frustraties liepen op bij de thuisploeg. Excelsior’31 daarentegen liet zich niet van de wijs brengen. Met prima combinaties scoorde het nog viermaal, waardoor er uiteindelijk een 2-10 eindstand op het scorebord stond.

Een mooie overwinning voor Excelsior’31 dat zich hiermee steeds vaster in de middenmoot van de eerste divisie weet te nestelen. De aankomende twee wedstrijden kan Excelsior’31 beduidend meer tegenstand verwachten. Om te beginnen aanstaande vrijdag. Dan wacht in Sporthal de Reggehal in Rijssen het thuisduel tegen nummer twee ZVV Eindhoven. Zij zijn verwikkeld in een hevige titelstrijd met koploper ZVV Ede, dat een week later op bezoek komt in Rijssen.

ZVS/Bodemflex - Excelsior’31 2-10 (2-4)
9. 0-1 Lucas Aydin
11. 0-2 Lucas Aydin
17. 0-3 Lucas Aydin
19. 1-3 Sjoerd van Lokven
20. 1-4 Henk Lankamp
20. 2-4 Wesley van der Donk
29. 2-5 Henk Lankamp