Zaalvoetballers Excelsior’31 onderuit tegen koploper ZVV Ede

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 onderuit tegen koploper ZVV Ede

Samenvatting Excelsior'31 - ZVV Ede, met dank aan Jan Nijkamp

RIJSSEN - De zaalvoetballers van Excelsior’31 konden het vrijdagavond niet bolwerken tegen koploper ZVV Ede. In eigen huis ging het met 1-7 onderuit. Het duel toonde veel gelijkenissen met het duel van een week eerder tegen de nummer twee ZVV Eindhoven.

Ook deze avond speelde Excelsior’31 een verdienstelijke eerste helft. Maar net als vorige week gaat het door onnodige fouten met een 0-2 achterstand de rust in. Na de thee heeft de krappe selectie van Excelsior’31 het zwaar tegen een sterker wordende ZVV Ede. De ploeg uit Ede is dodend in de counter en slaat kort na rust tweemaal toe.

Na de 0-4 tussenstand krijgt Remco van Leeuwen de rode kaart voorgeschoteld na een handsbal in het eigen doelgebied. De toegekende strafschop wordt gemist, maar het geloof bij Excelsior’31 is weg. In de tweede helft is er het prima debuut van Sander Jansen (16), maar ook hij kan niet voorkomen dat Excelsior’31 de uitploeg verder uit ziet lopen met uiteindelijk een 1-7 eindstand op het scorebord.

Aankomende vrijdag wacht voor Excelsior’31 de uitwedstrijd tegen Kawin. Het duel in Vianen begint om 21.30 uur. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op vrijdag 10 juni.

Excelsior’31 - ZVV Ede 1-7 (0-2)
8. 0-1 Ilias Joubid
13. 0-2 Ino Wolters
24. 0-3 Achraf Benahmed
25. 0-4 Mohammed Hazzat
28. 0-5 Mitchell Snetselaar
28. 1-5 Cor Pongers
34. 1-6 Yordi Orriëns