Excelsior'31 stelt teleur in Friesland (2-0)

Foto bij Excelsior'31 stelt teleur in Friesland (2-0)

* Samenvatting Harkemase Boys - Excelsior'31

* Reactie Stijn Beverdam

* Reactie Jurjan Wouda

* Verslag van Martin Klaassen

Excelsior’31 begon tegen Harkemase boys met 1 verandering in het basiselftal. Stijn Beverdam nam links achterin de plek in van de geschorste Vincent Schmidt. Op de bank zaten: Amos Wesseh (k), Lucas van Beek, Michel Gerritsen Mulkes, Sander Thomas, Siebe Schets en Simon Seppenwoolde.

Een goede kans bij de start van een uitwedstrijd is voor Excelsior’31 niet nieuw. Excelsior’31 kon in de 3e minuut de wedstrijd een kickstart geven. Vanaf de rechterkant kwam er een prachtige crosspass van de voet van Mirko Zwiers. De bal viel achter Harkemase Boys-verdediger Iloba Achuba. Excelsior’31-spits Givan Werkhoven nam de bal met de borst mee en kwam net een fractie van een seconde tekort om doelman Jansema te verschalken.

Harkemase Boys liet zich na 13 minuten voor het eerst zien. De fysiek sterke centrale verdediger Iloba Achuna liet zich bij een hoekschop van zijn meest lenige kant zien. Zijn omhaal was technisch prima, maar haalde het doel van Anthony van Zaltbommel niet.

In de 15e minuut kon hij alsnog het feestje met zijn teamgenoten vieren. Thomas Prinsen had met zijn dribbel een groot aandeel in het openingsdoelpunt. De middenvelder legde de bal af op links, waar Jhurey Margharita mee was gelopen. Hij kreeg de assist op zijn naam. Tapmahoe Sopacua wist de voorzet strak in de hoek te schieten: 1-0.

Veel meer kansen vielen er in de eerste helft niet te bespeuren. In de 24e minuut kwam Mirko Zwiers opnieuw met een strakke voorzet. Jasper Veltkamp kwam echter niet aan afronden toe.

Harkemase Boys-spits Kian Visser kwam kort voor rust met een kunststukje voor de dag. Zijn scorpion-inzet a la doelman Rene Huiguita ging richting de cornervlag. De Friese topscorer kon er om lachen.

Kort na rust liet Excelsior’31 zich al na 20 seconden gelden. Niels Leemhuis kwam door op links en gaf de bal voor op Givan Werkhoven. De Excelsior’31-spits kwam centimers tekort om Jansema te kloppen.

De Rijssenaren kwamen in de tweede helft niet goed in hun spel. Harkemase Boys had het elftal goed staan en kon van daaruit ook vooruit blijven kijken.

Bij een uitval in de 60e minuut kon Harkema-aanvoerder Mart Dijkstra zijn ploeg in veilige haven schieten. Hij maakte kennis met de specialiteit van het huis van Anthony van Zaltbommel. Schuin voor het doel was de Excelsior’31-doelman de situatie de baas.

Een minuut later moest de Excelsior’31-doelman de bal wel uit het net halen. Een kopbal vanaf de Friese eigen helft legde de as van Excelsior’31 open. Kian Visser liet met een subtiel wippertje zijn 13e competitietreffer aantekenen: 2-0.

In het laatste half uur probeerde Excelsior’31 het nog wel. Achter de verdediging lag de meeste kans op glorie. Dat bleek nog bij een paar momenten. Givan Werkhoven werd in de 62e minuut op maat bediend door Lukas van Beek. Achuba werd afgetroefd, maar de bal ging ruim voorlangs het doel. Een steekpass van Niels Leemhuis in de 75e minuut had een Rijssens kwartiertje in kunnen luiden.

Ditmaal kwam Werkhoven dichterbij, maar lag Jansema in de weg. Ook met invallers Simon Seppenwoolde en Siebe Schets in de gelederen kon Excelsior’31 de aansluitingstreffer niet vinden. De opluchting bij het stroef draaiende Harkemase Boys was groot. Voor Excelsior’31 is er na twee opeenvolgende nederlagen werk aan de winkel. De ploeg zou zichzelf tekort doen als het de mooie vierde positie op de ranglijst aan het eind niet verzilvert.

Zaterdag komt met Sparta Nijkerk de nummer 2 van de ranglijst op bezoek. De wedstrijd op Sportpark De Koerbelt begint om 14:30 uur.

Harkemase Boys - Excelsior’31: 2-0 (1-0)

17. Tapmahoe Sopacua 1-0
61. Kian Visser 2-0

Scheidsrechter: Deriya Serik
Assistent scheidsrechters: Robert Bruining & Murat Yanat