Zaalvoetballers Excelsior’31 in slotfase onderuit tegen Kawin

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 in slotfase onderuit tegen Kawin

VIANEN / RIJSSEN - De zaalvoetballers van Excelsior’31 liepen vrijdagavond wederom tegen een nederlaag aan. Het uitduel in Vianen tegen Kawin ging met 5-1 verloren. Het verschil werd in de slotfase van de wedstrijd gemaakt.

Excelsior’31 moest het deze avond doen zonder sterkhouders Remco van Leeuwen en Cor Pongers. Met slechts twee wissels werd veel gevraagd van de spelers. Maar Excelsior’31 ging lange tijd gelijk op met de thuisploeg. In de eerste helft kansen over en weer, maar gescoord werd er niet.

Kort na de thee viel dan toch het eerste doelpunt van de wedstrijd. Bij een standaardsituatie van Excelsior’31 ging het mis, waarna Kawin vanuit de counter toesloeg. Niet veel later bracht Lucas Aydin Excelsior’31 uit een vrije trap weer naast Kawin: 1-1.

Het duel kon alle kanten op. De thuisploeg was gevaarlijk in de omschakeling, maar keeper Gerjan Bakker stond deze avond zijn mannetje. Toch moest hij drie minuten voor tijd voor de tweede keer deze avond capituleren, na onnodig balverlies in de defensie bij Excelsior’31.

In een alles of niets poging wisselde Excelsior’31 de keeper in voor een vijfde veldspeler. Dit werd geen succes, want het kreeg in de laatste minuut van de wedstrijd hieruit nog drie tegendoelpunten te verwerken, met een geflatteerde 5-1 nederlaag als gevolg.

Aankomende week is Excelsior’31 vrij, waarna het op vrijdag 27 mei afreist naar Gorinchem. Dan wacht het duel tegen het sterke ZVG/Cagemax.

Kawin - Excelsior’31 5-1 (0-0)
22. 1-0 Brennan Bieri
24. 1-1 Lucas Aydin
37. 2-1 Rick van Loo
39. 3-1 Chanan Brandsma
40. 4-1 Elvin Hardeveld
40. 5-1 Brennan Bieri