Foto bij Excelsior'31 onderuit bij Hoek (2-1)

* Samenvatting

*Verslag van Martin Klaassen

Door de afwezigheid van Mirko Zwiers en Dérian Reinders, moest Excelsior’31-trainer Jurjan Wouda doorschakelen en twee vervangers in zijn basiselftal aanwijzen. De keuze viel op Lars Nijeboer en Michel Gerritsen Mulkes. Voorin maakte Siebe Schets verrassend zijn rentree in de basis. Op de bank zaten: Alister van Merlevoort (k), Lucas van Beek, Sander Thomas, Hakim Ezafzafi en Simon Seppenwoolde.

Excelsior’31 begon de wedstrijd overtuigend. Hoek werd vastgezet. Met een doelpoging van Michel Gerritsen Mulkes en een voorzet van Leemhuis die Jasper Veltkamp net niet bereikte ,liet het blijken de strijd om de 4e plek aan te willen gaan.

De 1-0 van de thuisploeg in de 10e minuut was een flinke tegenvaller. Bij de eerste aanval van Hoek was het direct raak. Na voorwerk van Erwin Franse, kwam de bal bij Rik Impens. De middenvelder schoot in 2 instanties de bal voorbij Anthony van Zaltbommel.

In het vervolg van de eerste helft kreeg Excelsior’31 te maken met een tegenstander die zich ver terugtrok op eigen helft. Hoek was voor even de 6e vestingstad, naast de 5 die Zeeland rijk is. In de 28e minuut probeerde Jasper Veltkamp het met een solo. Hij was 2 tegenstanders de baas, maar kwam niet langs de derde.

Het blijven proberen bleek in een helft zonder veel kansen werd toch beloond. In de 43e minuut nam Siebe Schets Hoek-doelman Jordi de Jonghe onder vuur. De Jonghe kon niet anders dan een rebound weggeven. Givan Werkhoven was in de herkansing onberispelijk. Hij schoot de bal hoog in het doel: 1-1.

Na rust ontvlamde het pas in de 68e minuut, toen de bal in het strafschopgebied van Hoek bleef hangen. Jasper Veltkamp en Hakim Ezafzafi kregen een doelkans, maar hadden geen succes. De ruimtes op het veld werden groter. Daar zat Hoek op te azen.

Bij een uitbraak in de 70e minuut waarbij Erwin Franse en Rik Impens betrokken waren, was Giovanny Dellanoy de man die de afronding voor zijn rekening moest nemen. Hij stuitte op Excelsior’31-doelman Anthony van Zaltbommel.

Met invallers Hakim Ezafzafi,  Simon Seppenwoolde en Sander Thomas bleef de jacht op de overwinning gaande. Ze lieten zich allen zien, maar konden de overwining met een individuele (voor)actie niet forceren.

Een nieuwe uitval van Hoek, in de 76e minuut, was doeltreffend. Erwin Franse legde de bal vanaf de rechterkant terug op Mohammad Jabar Zada. De bekeken boogbal was Anthony van Zaltbommel te machtig: 2-1.

Excelsior’31 knokte tot het eind. Alles of niets was het credo. De 3-1 van Hoek was daardoor tweemaal dichtbij. De ploeg uit Rijssen kwam in de 88e minuut nog een keer in de buurt toen Sander Thomas de bal voor de pot gooide. De bal ging richting de kopsterke Lucas van Beek, maar bereikte zijn hoofd niet. De drie punten bleven in Zeeland achter.

De 5e trainer (?!) van Hoek dit seizoen, Björn de Neve, boekte in zijn debuutwedstrijd direct een overwinning. De Zeeuwen doen daarmee nog volop mee voor de 4e plek.

Excelsior’31 is door de nederlaag nu terug te vinden op positie 8. Met nog 3 wedstrijden te gaan is het voor de ploeg van Jurjan Wouda zaak om de competitie met een goed gevoel af te sluiten.

Aanstaande woensdag 25 mei speelt Excelsior’31 om 20:00 uur een thuiswedstrijd tegen SteDoCo. De toegang op deze Crazy Wednesday is gratis. Na afloop is de Conference League finale tussen Feyenoord en AS Roma te zien op een groot scherm en zorgt DJ Wiljan voor de muziek.

Hoek - Excelsior’31: 2-1 (1-1)

10. Rik Impens 1-0
40. Givan Werkhoven 1-1
76. Mohammad Jabar Zada 2-1

Scheidsrechter: Willem Kuijntjes
Assistent scheidsrechters: Jazzy Hindriks & Mario Kwaytaal