Rinske Strokap (MO15-1) beklimt Ventoux voor hersentumorfonds

Foto bij Rinske Strokap (MO15-1) beklimt Ventoux voor hersentumorfonds

Rinske Strokap (MO15-1) beklimt Ventoux voor hersentumorfonds

Hoi,

Ik ben Rinske Strokap en ben sinds februari 2016 lid van Excelsior’31. Naast voetballen vind ik wielrennen en mountainbiken erg leuk.

In coronatijd ben ik begonnen met mountainbiken op het parcours in Rijssen. Dit ben ik gaan doen, omdat trainen met een bal niet meer mocht en ik toch fit wilde blijven.

Ook had ik mij toen al ingeschreven voor Ventoux3. Ik zou op 12 september 2020 samen met mijn vader de Mont Ventoux opfietsen.  Mijn moeder zou gaan wandelen om geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren. Ongeveer een maand voordat het evenement plaats zou vinden, werd het afgelast. Dat was erg jammer, maar we hebben het in Nederland dunnetjes overgedaan. Toen was al wel de beslissing genomen om het jaar erop het opnieuw te proberen. 

Op 28 augustus 2021 stond ik met mijn vader aan de start. Om 6.00 uur ’s ochtends begon het avontuur om de legendarische berg, de Mont Ventoux op te fietsen. Helaas verliep het niet volgens plan, ik  kreeg na 10km ofzo buikpijn en ben ik verder gaan wandelen. Om half 12 waren we uiteindelijk boven.

Ook dit jaar ben ik in training voor Ventoux3. We gaan op 9 september weer samen met heel veel anderen met de fiets de Mont Ventoux beklimmen om geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren.

Nu zul je denken, waarom doe ik mee aan zo’n evenement? Nou, daarvoor heb ik een goede reden. in 2005 kreeg mijn tante Joyce te horen dat ze een hersentumor had. In 2015 is ze overleden.  Mijn oom, neef en nicht moesten zonder haar verder.

Om ervoor te zorgen dat minder mensen overlijden aan een hersentumor, probeer ik zoveel mogelijk geld in te zamelen. Met het geld kan de wetenschap het proces/onderzoek naar een middel of medicijn waardoor een hersentumor niet meer dodelijk hoeft te zijn voortzetten.

Wisten jullie eigenlijk dat wekelijks 28 mensen komen te overlijden aan een hersentumor en dat het onder kinderen doodsoorzaak nummer 1 is?

Omdat ik zelf gek ben van de stroopwafels van Buurman en Buurman, proberen we geld in te zamelen met het verkopen van deze heerlijke stroopwafels. Ze kosten € 3 per zakje. De winst gaat naar ons goede doel. Je kunt een mailtje sturen naar teamrejoyce@strokap.nl om ze bestellen.

Als je niet van stroopwafels houdt (wat ik me niet kan voorstellen), kun je ook een gift over te maken via https://www.ventoux3.org/rinske-strokap-team-rejoyce
 
Elke dag dat er te weinig geld is voor onderzoek naar hersentumoren is er 1 teveel!!

Groetjes,

Rinske

Kalender icoon maandag 4 juli 2022 20:15 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers