Excelsior'31 wint eerste oefenduel in voorbereiding (2-1)

Foto bij Excelsior'31 wint eerste oefenduel in voorbereiding (2-1)

* Verslag met dank aan Martin Klaassen

Excelsior’31 begon op het vernieuwde hoofdveld de voorbereiding tegen de oosterburen van Eintracht Rheine. De ploeg uit het gelijknamige Rheine, dat op een klein uur van Rijssen ligt, komt uit in de Oberliga Westfalen (5e niveau in Duitsland).

Met nog een flink aantal afwezigen vanwege de vakantieperiode, was de start van het eerste deel van de voorbereiding interessant. Niet zozeer vanwege het spel, maar om een eerste indruk te krijgen van de nieuwelingen. Een van de nieuwelingen, Rick Hemmink, opende in de 19e minuut de score. Hij profiteerde optimaal van een fout van de doelman van Rheine.

Veel meer gevaar voor een van de doelen kwam er in de eerste helft niet. Anthony van Zaltbommel moest in de 35e minuut optreden om een gelijkmaker te voorkomen. In de 38e minuut dacht Rheine recht te hebben op een strafschop, maar ging het spel verder. Uit de tegenaanval kwam Simon Seppenwoolde schuin uit voor de Rheine-doelman. Seppenwoolde kreeg de bal er niet langs.

In de opstelling van de tweede helft had Excelsior’31 beleefde Excelsior’31 een sterk eerste kwartier. Het baltempo lag een stuk hoger en dat kwam de attractiviteit ten goede. In de 47e minuut kreeg eerst Derian Reinders een kans, maar was Alex de Jong dicht bij een doelpunt. Hij kopte uit een hoekschop van Leemhuis de bal op de paal.

Het niveau werd daarna weer iets minder. Eintracht Rheine profiteerde daarvan en maakte in de 63e minuut gelijk. Met de jongelingen Yael Lammertink, Milan Borkent, Thom Slagman en Daan Slots erbij kreeg Excelsior’31 het nog voor elkaar om met de winst aan de haal te gaan. Uit een hoekschop van Dérian Reinders, kopte Matthijs Seppenwoolde de bal tegen de touwen. Milan Borkent deed in de laatste minuten nog een poging om zijn debuut op te luisteren met een treffer. Zijn schot van afstand ging rakelings naast.

Dinsdag vervolgt Excelsior’31 de oefencampagne. Er wordt om 19:30 uur op eigen veld afgetrapt tegen SpVgg Vreden. De Duitse opponent komt uit dezelfde competitie als Eintracht Rheine, de tegenstander van vandaag.

Excelsior’31 – Eintracht Rheine 2-1 (1-0)

19. Rick Hemmink 1-0

63. Eintracht Rheine 1-1

85. Matthijs Seppenwoolde 2-1