Excelsior'31 na rust onderuit tegen SpVgg Vreden (1-3)

Foto bij Excelsior'31 na rust onderuit tegen SpVgg Vreden (1-3)

* Samenvatting Excelsior'31 TV

* Verslag Martin Klaassen

In het tweede oefenduel trof Excelsior’31 na Rheine de tweede opponent uit de Oberliga Westfalen (5e niveau in Duitsland). Het verschil tussen de twee Duitse tegenstanders was dat Vreden met het mes tussen de tanden het duel benaderde.

Excelsior’31 begon goed en had al na 20 seconden de openingstreffer kunnen maken. Patrick Maneschijn koos er in kansrijke positie voor de bal af te leggen, maar vond Givan Werkhoven niet.

In de 8e minuut kwam Excelsior’31 opnieuw gevaarlijk voor het doel. Een inzet van Vincent Schmidt ging via een Vreden-been net langs het doel.

Vreden kwam twee minuten daarna in een kansrijke situatie. Alister van Merlevoort zag de snelle buitenspeler van Vreden op zich aflopen en kwam 1 tegen 1 als winnaar uit de strijd. Dat kon zijn collega-keeper in de tegenaanval direct daarna ook zeggen. De doelpoging van Givan Werkhoven ging via de doelman op de paal.

Het volgende wapenfeit liet daarna op zich wachten. Het was Matthijs Seppenwoolde die met een diepe bal Givan Werkhoven vrij voor het doel wist te zetten. Werkhoven kreeg de bal niet tegen de touwen.

Net na rust wist Vreden te profiteren van slordig balverlies van Excelsior’31. Van Merlevoort was kansloos bij de inzet, die hoog in het doel verdween. Het werd in de 56e minuut zelfs 0-2. De bal viel op een knullige manier binnen.

In de 67e minuut vloog de vlam in de pan, toen Simon Seppenwoolde voor de bank van Excelsior’31 onbesuisd onderuit werd gekegeld. Een opstootje -dat er door een serie aan overtredingen een beetje aan zat te komen- was het gevolg. Toen de rust weder was gekeerd, moest Vreden met 10 man verder.

Excelsior’31 had in overtal de overhand, maar kon er niet van profiteren. Bij een spaarzame uitval lukte het Vreden wel om nog een keer te scoren. In 2 instanties zat het de Duitsers mee en kon de bal binnen worden geschoten: 0-3.

Er kon in de 73e minuut nog iets aan de geflatteerde tussenstand worden gedaan. Coen Vloedgraven wist met een bekeken steekpass de loopactie van Vincent Schmidt op waarde te schatten. De opgekomen linksback had vanavond ook zijn neusje voor het doel thuisgelaten.

Excelsior’31 maakte in de 84e minuut toch nog een doelpunt. Als een afgeschoten raket kon Simon Seppenwoolde op de doelman af. De jonge spits legde de bal bekeken langs de doelman in de lange hoek: 1-3.

Aanstaande zaterdag treedt Excelsior’31 op De Koerbelt opnieuw aan tegen een Duitse opponent. De wedstrijd tegen VFB Homberg. Het duel begint om 15:00 uur.

Excelsior’31 - SpVgg Vreden: 1-3