Excelsior'31 en VFB Homberg aan elkaar gewaagd (2-2)

Foto bij Excelsior'31 en VFB Homberg aan elkaar gewaagd (2-2)

* Reactie Hakim Ezafzafi

* Reactie Jurjan Wouda

* Verslag met dank aan Martin Klaassen

In het derde oefenduel trof Excelsior’31 na Rheine en Vreden nu VFB Homberg, een Duitse opponent die een trede hoger in de Duitse voetbalpiramide actief is (o phet 4e niveau in Duitsland).

De wedstrijd begon bijzonder attractief. Al na 6 minuten werd Givan Werkhoven vrij voor de Homberg-doelman gezet. De aanvaller wurmde de bal van dichtbij in het net: 1-0.

Een paar minuten later liet Homberg zich zien. Aan de linkerkant stapte de linkshalf op de brommer, ging iedereen die hij tegenkwam voorbij en kwam tot een voorzet. Zijn medespelers konden niet bij de bal komen, ook vanwege goed ingrijpen van Excelsior’31-doelman Amos Wesseh.

Een volgende snelle uitbraak van Homberg door het midden van het veld, eindigde met een schot op de paal. Excelsior’31 had geluk.

Bij de volgende aanval, in de 12e minuut, kwam Excelsior’31 minder goed weg.  De geelzwarten wisten Excelsior’31 te verrassen met een bekeken doelpoging die bij de tweede paal binnenviel: 1-1.

De Oosterburen deden in de 15e minuut nog een duit in het zakje. Van buiten het strafschopgebied werd de bal knap binnengeschoten: 1-2.

Het bleef een levendig, open en aantrekkelijk begin van de wedstrijd. Excelsior’31 kreeg in de 16e minuut een vrije trap. Steff Kaptein kon hierbij zijn traptechniek etaleren. Deze keer kwam Homberg goed weg, met een bal die via de binnenkant van de paal het veldweer in kwam.

Excelsior’31 ging met snel combinatiespel op zoek naar de gelijkmaker. Een diepe pass van Leemhuis op Ezafzafi, die een goede actie en voorzet in huis had, kreeg Homberg klein. Dérian Reinders was bijzonder alert en troefde de doelman en de verdedigers af bij het binnenschieten: 2-2.

In de tweede helft kreeg de leuke eerste helft geen vervolg. Na een uur spelen viel Stijn Beverdam uit met een knieblessure. De tweede tegenvaller in de voorbereiding, nadat afgelopen dinsdag Patrick Maneschijn het veld ook al vroegtijdig moest verlaten met een blessure aan de knie.

Beide ploegen hielden vervolgens de rangen beter gesloten en hadden (in de warme omstandigheden) aanvallend niet meer de frisheid en brille van het eerste deel. Amos Wesseh greep nog een paar keer goed in, waardoor 2-2 ook de einduitslag was.

Aanstaande dinsdag treedt Excelsior’31 op De Koerbelt aan tegen FC Emmen onder 21. De wedstrijd begint om 19,30 uur.

Excelsior’31 - VFB Homberg: 2-2 (2-2)

6. Givan Werkhoven 1-0

12. VFB Homberg 1-1

15. VFB Homberg 1-2

30. Dérian Reinders 2-2