Excelsior'31 te sterk voor FC Emmen O21 (4-2)

Foto bij Excelsior'31 te sterk voor FC Emmen O21 (4-2)

* Samenvatting Excelsior'31 TV

* Verslag met dank aan Martin Klaassen

In het vierde oefenduel nam Excelsior’31 het na de drie Duitse tegenstanders het op tegen FC Emmen Onder 21.

Voor het eerste moment voor een van beide doelen  moet er doorgespoeld worden naar de 13e minuut. Dat was het moment dat Vincent Schmidt de bal bij Steff Kaptein krijgt. De rechteraanvaller kapt zijn tegenstander uit en geeft Jasper Veltkamp een perfecte mogelijkheid om de openingstreffer binnen te schieten. Dit lukt niet, de bal gaat voorlangs.

Drie minuten later haalt Emmen de trekker over. Vanaf een meter of 25 gaat de bal richting het doel en hoort Amos Wesseh de bal tegen de lat ketsen en als hij omkijkt ziet hij de lat nog trillen.

De 1-0 laat daarna niet lang op zich wachten. Steff Kaptein gaat op rechts zijn tegenstander voorbij, snijdt naar binnen en schiet de bal binnen in de korte hoek.

Excelsior’31 gaat verder en heeft in de 24e minuut succes met het afjagen. Emmen maakt een fout, Givan Werkhoven is degene die profiteert. Hij komt vrij voor de doelman en geeft hem geen kans: 2-0.

FC Emmen heeft niet veel kansen, maar komt na een half uur gevaarlijk voor Amos Wesseh. De doelman lijkt in eerste instantie geklopt, maar komt sterk terug en is meester over de situatie.

Voor rust worden er nog 2 doelpunten aan het totaal toegevoegd. Jasper Veltkamp rondt stijlvol af op aangeven van Vincent Schmidt (37e minuut, 3-0) en Steff Kaptein kan na een mooie actie van Veltkamp het beslissende zetje geven (40e minuut, 4-0).

In de tweede helft trad een sterk gewijzigd Excelsior’31 aan tegen een FC Emmen Onder 21 met een stuk meer spelers die dichterbij de 21 jaar zaten. Excelsior’31 kreeg duidelijk meer tegenstand. In de 52e minuut kreeg Excelsior’31 de 4-1 om de oren. In de 54e minuut voorkwam Alister van Merlevoort met een goede redding erger.

Rick Hemmink en Jasper Veltkamp eisten in de 70e minuut de aandacht op. Hemmink kon op de keeper af en koos ervoor om de keeper te omspelen. De kortste weg naar het doel was hiermee weg, waardoor Jasper Veltkamp de beste oplossing leek. Hemmink gaf voor, maar Veltkamp kon met zijn hoofd de bal niet de juiste richting meegeven.

Het laatste doelpunt, voordat de wedstrijd naar het einde toekabbelde, kwam in de 74e minuut van FC Emmen. Een op het oog eenvoudig gegeven strafschop werd via de paal binnengeschoten. Daarmee stond de 4-2 eindstand op het scorebord.

Zaterdag verlaat Excelsior’31 voor het eerst deze voorbereiding Sportpark De Koerbelt. Er wordt in en tegen competitiegenoot Staphorst geoefend. De wedstrijd op Sportpark Het Noorderslag begint om 14:30 uur.

Excelsior’31 - FC Emmen 021 4-2 (4-0)