Excelsior'31 wint doelpuntrijk duel van Staphorst (3-4)

Foto bij Excelsior'31 wint doelpuntrijk duel van Staphorst (3-4)

* Verslag met dank aan Martin Klaassen

Excelsior’31 en Staphorst maakten er in een onderling duel weer een doelpuntenspektakel van. De thuisploeg kreeg als eerste 2 goede mogelijkheden om de score te openen. In de 13e minuut schoot Stan Haanstra voorlangs en drie minuten later voorkwam Excelsior’31-doelman Anthony van Zaltbommel de openingstreffer.

Steff Kaptein was in de 18e minuut bijzonder alert. Hij onderschepte een te korte terugspeelpass, ging langs de doelman en schoof de bal goed binnen: 0-1.

Terwijl de omroeper nog bezig was, lag ook de 0-2 in de touwen. Een splijtende pass van Dérian Reinders kwam bij Givan Werkhoven uit. De Excelsior’31-spits stuurde zijn met een kapbeweiging zijn directe tegenstander het bos in en liet ook Staphorst-doelman Jorick Maats kansloos.

De effectiviteit bij Excelsior’31 kende in het eerste half uur geen grenzen. In de 25e minuut werd Givan Werkhoven door Rick Hemmink voor Maats gezet. De vele minuten in de voorbereiding doen de spits zichtbaar goed, want hij maakte zijn tweede doelpunt van de wedstrijd.

In de tweede helft was het de beurt aan Staphorst. In de 53e minuut opende Jurian van den Brink het bal voor Staphorst. Hij kon met de bal richting het strafschopgebied lopen en besloot uit te halen. De bal ging buiten bereik van Anthony van Zaltbommel in de lange hoek het doel in: 1-3.

Anthony van Zaltbommel kreeg meer en meer te doen. In de 54e minuut kon hij de aansluitingstreffer nog voorkomen, maar in de 61e minuut was hij in twee instanties kansloos op de inzet van Stan Haanstra: 2-3.

Dezelfde Haanstra had in de 75e minuut de 3-3 op de schoen, maar was Anthony van Zaltbommel in de korte hoek niet de baas. Een minuut later was het alsnog gelijk. Uit een corner werd bij de rand van het strafschopgebied  Matthijs Verheul vrijgelaten. Dat bleek niet verstandig. Hij krulde de bal langs wat spelers hoog en voorbij Van Zaltbommel: 3-3.

Het slotakkoord in een helft waarin Excelsior’31 op aanvallend vlak weinig liet zien, was toch voor de ploeg van Jurjan Wouda. Hakim Ezafzafi en Givan Werkhoven hadden in de 79e minuut nog even aan een doelpunt kunnen ruiken. Ezafzafi kreeg daarna in de 83e nog een kans om de overwinning binnen te trekken. Op aangeven van Emilio Solino Overmars had hij een bekeken schot in huis: 3-4.

Volgende week zaterdag oefent Excelsior’31 op Sportpark De Koerbelt tegen competitiegenoot ACV Assen. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Staphorst - Excelsior’31 3-4 (0-3)

18. Steff Kaptein 0-1
19. Givan Werkhoven 0-2
25. Givan Werkhoven 0-3
53. Jurian van den Brink 1-3
61. Stan Haanstra 2-3
76. Mathijs Verheul 3-3
83. Hakim Ezafzafi 3-4