Sparta Nijkerk en Excelsior'31 laten publiek genieten (1-1)

Foto bij Sparta Nijkerk en Excelsior'31 laten publiek genieten (1-1)

Sparta Nijkerk en Excelsior'31 laten publiek genieten (1-1)

* Samenvatting Excelsior'31 TV* De reacties op het duel van Jurjan Wouda en Jasper Veltkamp zijn te zien in het Weekjournaal* Verslag van Martin Klaassen

Opnieuw koos Excelsior’31-trainer Jurjan Wouda ervoor om geen wijzigingen aan te brengen aan zijn basiselftal. Op de bank had hij de beschikking over Anthony van Zaltbommel (k), Lucas van Beek, Diego Paais, Matthijs Seppenwoolde, Dérian Reinders, Hakim Ezafzafi en Simon Seppenwoolde.

De wedstrijd tussen Sparta en Nijkerk was 90 (+5) minuten pure reclame voor de Derde Divisie. De twee ploegen maakten er een spektakelstuk van.

Rick Hemmink zette de toon door al na 5 seconden Sparta Nijkerk-doelman Wouter Beukers de stuipen op het lijf te jagen. Vanaf de middenlijn probeerde de ervaren Excelsior’31-middenvelder het ineens. De bal ging maar net over. 

De Rijssenaren konden in de 8e minuut samen een doelpunt vieren. Uit een hoekschop kwam de bal bij Givan Werkhoven. Met een stilistische voetbeweging wist hij Jasper Veltkamp te vinden. Veltkamp gebruikte de ruimte goed, aarzelde niet en schoot in de korte hoek binnen: 0-1.

Het had voor de uitspelende ploeg nog mooier kunnen worden toen Steff Kaptein in de 14e minuut de diepte in was gestuurd door Rick Hemmink. De rappe rechtsbuiten had een hele kluif aan Sparta Janic Makizodila. Hij kapte de Sparta-Nijkerk aanvoerder uit, maar had hem nog niet afgeschud. Kaptein moest uitwijken, waardoor de schotkans moeilijker werd. De inzet haalde het doel niet.

Sparta Nijkerk had zich in het eerste kwartier nog niet voor het doel van Amos Wesseh gemeld. Des te vervelender was het, dat de bal in de 17e minuut op de strafschopstip werd gelegd. Michel Gerritsen Mulkes liet Sparta Nijkerk linksbuiten Frank Heus ontsnappen en vloerde hem. 

Frank van der Weiden gaf Amos Wesseh geen kans. De bal ging in de hoek waar de Excelsior’31 doelman niet lag. Het was 1-1. 

De thuisploeg probeerde het momentum uit te buiten en was in de 21e minuut dichtbij een voorsprong. Er diende zich een kopbal aan, maar de Excelsior’31 achterhoede kon opgelucht ademhalen. Tot een doelrijpe kans kwam het niet.

Het spel golfde op en neer. Het was geen verrassing dat Excelsior’31 in de 24e minuut weer een serieuze speldenprik uitdeelde. Steff Kaptein kreeg na voorwerk van Niels Leemhuis en Rick Hemmink een opgelegde kans, toen doelman Beukers een rebound weggaf. Henk Damkat, die voor Radio 350-verslag deed telde hem al. De bal ging werd via de binnenkant van de voet helaas naast het Nijkerker doel geplaatst.

Amper 4 minuten later was Sparta Nijkerk weer gevaarlijk. Frank Heus kreeg een reuzekans, maar maaide op curieuze wijze meer langs de bal, dan dat hij de bal raakte. 

De enerverende eerste helft werd afgesloten voor het doel van Sparta Nijkerk. Givan Werkhoven en Jasper Veltkamp kregen in de 39e minuut allebei een kans. Beide schoten werden geblockt. Daardoor kreeg iedereen op sportpark De Ebbenhorst en de volgers thuis een kwartier om op adem te komen.

Dat was nodig ook. Er kwam nog een relatief rustig kwartier achteraan. Vanaf de 60e minuut ging het weer over en weer. Sparta Nijkerk-verdediger Makizodila zorgde voor het eerste gevaar in het tweede bedrijf. Hij kopte de bal uit een hoekschop voorlangs.

Vincent Schmidt liet een minuut later zien dat Excelsior’31 ook verdedigers heeft die iets kunnen forceren. Hij pikte de bal op het middenveld op, trok in een streep naar het doel en haalde uit. Beukers kon er na een duik zijn handen tegen aan zetten.

Het open karakter van de wedstrijd bleef, al ging het in het laatste kwartier meer richting het doel van Excelsior’31. Frank Heus probeerde het in de 66e minuut weer een keer voor de thuisploeg, maar schoot over. 

Bij de omhaal van invaller Bryan Burgerhout in de 74 minuut moest Amos Wesseh er aan te pas komen. Een andere invaller, Tyrone Fonville was in de 80e minuut nog dichterbij een voorsprong voor eigen publiek.  Wesseh stond uitstekend gepositioneerd en kon de bal ternauwernood keren.

Na een afstandsschot van Jasper Veltkamp, dat overging, deed Sparta Nijkerk nog een ultieme poging om de 3 punten binnen te slepen. Amos Wesseh liet eens te meer zien 1 tegen 1 zijn mannetje te staan. Ook, Roy Bakkenes, de derde invaller van Sparta Nijkerk, kreeg de bal niet langs de jonge doelman.

Ook in de blessuretijd kwamen Sparta Nijkerk en Excelsior’31 er nog een keer uit. Succes bleef uit. De teams moesten het doen met een punt, het publiek was dinsdagavond de grote winnaar. 

Zaterdag komt Excelsior’31 opnieuw in actie. Dan staat de lange reis naar het nog puntloze Hoek op het programma. Het duel op sporpark Denoek begint om 14:30 uur.
 

Sparta Nijkerk – Excelsior’31 1-1 (1-1)

Doelpuntenmakers:
8. Givan Werkhoven 0-1
19. Mark van der Weijden 1-1 (pen)

Arbitrage:
Scheidsrechter: Thom Winkel
Assistent-scheidsrechters: Gijs van Hout & Chris Hoogland

Gele kaart:
Niek Davina, Niels Leemhuis (Excelsior’31) , Frank Heus (Sparta Nijkerk)

Opstellingen:

Excelsior’31: Amos Wesseh, Vincent Schmidt, Niek Davina, Alex de Jong, Coen Vloedgraven (72. Diego Paais), Michel Gerritsen Mulkes (46. Dérian Reinders), Rick Hemmink (65. Hakim Ezafzafi), Niels Leemhuis, Steff Kaptein, Givan Werkhoven (86. Simon Seppenwoolde), Jasper Veltkamp

Sparta Nijkerk: Wouter Beukers, Janic Makizodila, Sam Krant (90+3 Wesley de Laat), Mike Ahrens (46. Raymond Huizing), Max Leeflang (65. Roy Bakkenes), Christiaan van Hussen, Thomas Reynaers, Ricardo Fransberg (70. Bryan Burgerhout), Mark van der Weijden (70. Tyrone Fonville), Frank Heus
 

Kalender icoon woensdag 7 september 2022 01:01 / Het eerste

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers