Simon Seppenwoolde kopt Excelsior'31 op valreep naast Hoek (1-1)

Foto bij Simon Seppenwoolde kopt Excelsior'31 op valreep naast Hoek (1-1)

* Samenvatting op Excelsior'31 TV

* Verslag van Martin Klaassen

Het doordeweekse treffen tegen Sparta Nijkerk had weinig invloed op het elftal dat Excelsior’31-trainer Jurjan Wouda in Zeeland het veld instuurde. Alleen Niek Davina was er niet bij. Zijn plek in het centrum van de verdediging werd ingenomen door Coen Vloedgraven. De plek op de rechtsback ging verrassend naar Dérian Reinders. De middenvelder van origine mocht laten zien wat hij met zijn voetballend vermogen van achteruit toe kon voegen.

Op de bank had Wouda de beschikking over: Anthony van Zaltbommel (k), Lucas van Beek, Diego Paais, Matthijs Seppenwoolde, Lars Nijeboer, Hakim Ezafzafi en Simon Seppenwoolde.

Excelsior’31 had zich na amper 3 minuten spelen op sportpark Denoek al op voorsprong kunnen schieten. Givan Werkhoven kreeg na voorwerk van Niels Leemhuis en Steff Kaptein kort voor de neus van Hoek-doelman Lars Knipping een levensgrote kans.
Tot een vreugdedans in een Zeeuwse regenbui kwam het niet. Werkhoven had de pech dat de doelman op de gok dezelfde hoek koos als de Excelsior’31-spits.

De bliksemstart kwam er voor de thuisploeg wel. Bij een combinatie over de linkerkant kreeg Rik Impens de bal. De Hoek-aanvoerder dribbelde het strafschopgebied van Excelsior’31 binnen, passeerde Coen Vloedgraven en had een vrije doortocht richting Amos Wesseh. De Excelsior’31 kreeg geen kans om in te grijpen: 1-0.

In de 10e minuut kon Wesseh wel in actie komen. Ditmaal was het een inzet van zijn teamgenoot Alex de Jong, die de voorzet van Hoek-rechtsbuiten Giovanni Dellanoy iets te scherp terugspeelde. Met een reflex met de voeten was Wesseh baas over de situatie.
Excelsior’31 had het meeste balbezit en deed zijn best om via combinatievoetbal gevaarlijk te worden.

Dit lukte in de 20e minuut, toen Jasper Veltkamp teamgenoot Rick Hemmink in de diepte vond. Vanaf de rand van het strafschopgebied koos de de ervaren middenvelder voor het schot. De bal ging voorlangs het doel van Lars Knipping.

Dat Excelsior’31 beducht moest zijn op de tegenaanval bleek een minuut later, toen Steve Schalkwijk zich in een sprint richting het doel probeerde te ontworstelen aan de de meelopende Dérian Reinders en Alex de Jong. Het opdrijven zorgde ervoor dat vervanger van de geblesseerd geraakte Sylvio Hage geen tijd kreeg om goed te schieten. Amos Wesseh kon de bal klemmen.

Na een kwartier bedrijvigheid zonder grote kansen, kreeg Givan Werkhoven in de 36e minuut vanaf de rechterkant een scherp aangesneden voorzet voorgeschoteld.  Het lukte de spits niet om de pass van Dérian Reinders tot doelpunt te promoveren.

Kort voor rust had Excelsior’31 over geluk niet te klagen. Na een vlotte combinatie over links, liep Steve Schalkwijk een paar passen het strafschopgebied in, om praktisch uit stand de bal naar de lange hoek te sturen. De bal ging voorbij de uitgestrekte armen van Wesseh en eindigde op de verre paal, om vervolgens te eindigen op de andere paal. De carambole zou in de biljartwereld met applaus ontvangen worden.

Net na de thee, kreeg Excelsior’31 in de 51e minuut de kans om de score in evenwicht te brengen. Vloedgraven bracht de bal bekeken in strafschopgebied. Daar stond Givan Werkhoven. Hij kopte de bal diagonaal naar de verste paal. De ingelopen Michel Gerritsen Mulkes kwam net tekort om tegen de bal aan te lopen.

Excelsior’31 ging verder op jacht naar het doelpunt. De volgende mogelijkheid kwam in de 63e minuut na een vlotte combinatie op het middenveld van de voet van Rick Hemmink. Van een meter of 20 stond het vizier net niet genoeg op scherp. De bal ging een halve meter naast de meegedoken Hoek-doelman.

De tijd tikte weg in het nadeel van de Rijssenaren. Het overwicht tegen een op de counter loerend Hoek was er, maar tot een serie aan uitgespeelde kansen kwam het nog niet.

In de 77e minuut viel het bij een vlotte combinatie over veel schijven wel op z’n plek. Invaller Hakim Ezafzafi was op aangeven van Steff Kaptein het eindstation. Zijn venijnige schot richting de linkerbovenhoek werd uitstekend uit de hoek gedoken door de uitblinkende Hoek-doelman Knipping.

Het was in de 85e minuut aan de doelman aan de andere kant, Amos Wesseh te danken dat Excelsior’31 nog zicht had op een punt. Bij een counter werd Steve Schalkwijk de diepte ingestuurd door Gilles Vandecandelaere.

De uitblinkende invaller stormde vanaf links op Amos Wesseh af en probeerde hem in de lange hoek te verslaan. Wesseh kwam met een hem kenmerkende katachtige reflex en hield zijn ploeg op de been.

De beloning kwam er in de extra tijd van de wedstrijd alsnog. Steff Kaptein kreeg aan de rechterkant de tijd en ruimte om een van zijn befaamde voorzetten te geven. Simon Seppenwoolde wist als echte spits precies waar hij moest staan om de bal hoog in de touwen te knikken: 1-1. Daarmee wist de jongeling voor zijn ploeg binnen te slepen en de lange terugreis een stuk aangenamer te maken.

Door het tweede gelijkspel van de week staat Excelsior’31 met 8 punten uit 5 wedstrijden op een 7e positie op de ranglijst. Aanstaande zaterdag komt de nummer 13 Sportlust’46 op bezoek in Rijssen. De wedstrijd onder leiding van Shola Shukrula begint om 14:30 uur.

Hoek - Excelsior’31: 1-1 (0-1)

5. Rick Impens 1-0
90+1. Simon Seppenwoolde  1-1

Scheidsrechter: Remco Schul
Assistent-scheidsrechter: Frank Winter, Gabriel Nusselder

Hoek: Lars Knipping, Artuur Zutterman, Alexander Embrechts, Jelco Schamp, Gilles Vandecandelaere, Sylvio Hage (19. Steve Schalkwijk), Robbe Goddyn, Mohammed Jabar Zada (71. Tom Vermeire), Gertjan Martens, Rik Impens, Giovanni Delannoy (81. Jahrdell Constansia)

Excelsior’31: Amos Wesseh, Vincent Schmidt (63. Diego Paais), Alex de Jong , Coen Vloedgraven (88. Lucas van Beek), Dérian Reinders,  Michel Gerritsen Mulkes, Rick Hemmink, Niels Leemhuis, Steff Kaptein, Givan Werkhoven (63. Simon Seppenwoolde), Jasper Veltkamp (63. Hakim Ezafzafi)

Kalender icoon zondag 11 september 2022 13:19 / Het eerste