Kansen missend Excelsior'31 verliest van Sportlust'46 (0-3)

Foto bij Kansen missend Excelsior'31 verliest van Sportlust'46 (0-3)

Kansen missend Excelsior'31 verliest van Sportlust'46 (0-3)

* Alle 177 foto's zijn geplaatst (copyright www.excelsior31.nl)
* Samenvattting Excelsior'31 TV* Reactie Vincent Schmidt* Reactie Jurjan Wouda*Verslag van Martin Klaassen

Met 2 behaalde punten uit de 2 uitduels tegen Hoek en Sparta Nijkerk kwam Sportlust’46 op bezoek. Voor dit duel kon Excelsior’31-trainer Jurjan Wouda niet beschikken over Alex de Jong. De centrale verdediger heeft zijn pols in het gips en moet enkele weken toekijken. Hij werd in het centrum vervangen door Coen Vloedgraven, waardoor er op de back een plek vrij was voor Diego Paais, die hiermee zijn basisdebuut in de Derde Divisie maakte. Op de bank kon Wouda beschikken over: Anthony van Zaltbommel (k), Matthijs Seppenwoolde, Lucas van Beek, Lars Nijeboer, Dérian Reinders, Hakim Ezafzafi en Simon Seppenwoolde.

De start van de wedstrijd was voor Excelsior’31 nog voordat de buien over De Koerbelt trokken een ijskoude. Al na 90 tellen lag de bal achter Excelsior’31-doelman Amos Wesseh. Bij een energieke aanval, met vlug combineren, ontsnapte linksback Kelsey den Haag aan de aandacht. Hij spurtte iedereen voorbij en gaf Wesseh geen kans de ultieme redding te kunnen maken: 0-1.

Excelsior’31 zat niet bij de pakken neer en nam in balbezit het initiatief. In de 15e minuut was het voor het eerst gevaarlijk.  Rick Hemmink stak Jasper Veltkamp in de diepte weg. Het lukte de aanvallende middenvelder niet om de bal mee te nemen en daarmee de voor zijn neus staande Sportlust’46-doelman Romero Antonioli te omspelen.

In de 17e minuut had Steff Kaptein de stand gelijk kunnen trekken. Een mooie dieptepass van Vloedgraven werd gecontroleerd, maar het schot in de korte hoek was een prooi voor Antonioli.

De serie grote kansen werd voortgezet in de 21e minuut, toen Rick Hemmink opnieuw een teamgenoot vrij voor de keeper speelde. Ditmaal stond Michel Gerritsen Mulkes oog-in-oog met Antonioli. De Rijssenaar koos ervoor om in plaats van zelf voor zijn kans te gaan, de bal opzij te spelen. De keuze pakte niet goed uit, er stond in de baan van de bal geen teamgenoot om binnen te schieten.

Als klap op de vuurpijl kreeg Excelsior’31 in de 23e minuut een strafschop. Scheidsrechter Shukrula kende geen twijfel toen Abdel Metalsi de benen onder Jasper Veltkamp vandaan gleed. Het bleek ditmaal geen koud kunstje voor Givan Werkhoven. Zijn schot vloog over het doel en de ballenvanger de bossen in. Excelsior’31 deed zichzelf opnieuw ernstig tekort.

Sportlust’46 kwam er in de 37e minuut weer eens gevaarlijk uit. Abdallah al Mahdi kwam er op aangeven van Joost Screever gevaarlijk uit over de rechterkant. Het was aan resoluut ingrijpen van Niek Davina te danken, dat de score niet verdubbeld werd.

Even later leek de 0-2 er alsnog te komen, toen Sportlust’46-spelers Meiring, Abdalla al Mahdi en Patrick allemaal in de 39e minuut een doelpoging kregen. Door goed ingrijpen van Wesseh en Schmidt kon Excelsior’31 erger voorkomen.

Excelsior’31 werd een kwartier voor tijd in balbezit slordiger en dat was een kolfje naar de hand van Sportlust’46. Riskante inspeelpasses zorgden na balverlies voor overtalsituaties in de counter. Een van die foute passes, stond uiteindelijk aan de basis van de 0-2 vlak voor rust. Sportlust’46 verplaatste het spel naar links. Een voorzet van Abdallah al Mahdi kwam voor de voeten voor Joshua Patrick. De ervaren spits schoot de bal listig, via de paal, in de korte hoek binnen.

De tweede helft begon voor Excelsior’31 even desastreus als de eerste helft. Al binnen 120 tellen lag de bal achter Amos Wesseh.  Ditmaal mocht Ahmed Abdallah al Mahdi vanaf de stip aanleggen, nadat Niek Davina Joshua Patrick onreglementair tot stoppen bracht. De Sportlust’46-smaakmaker faalde niet: 0-3.

Jasper Veltkamp had in de 48e minuut weer wat leven in de wedstrijd kunnen schieten. Hij kreeg van Steff Kaptein een opgelegde kans, maar wist de bal van dichtbij nog over het doel van Antonioli te krijgen.

Het gif verdween vervolgens wat uit de wedstrijd. Er waren nog wat kansen aan beide kanten. In de 56e minuut produceerde Rick Hemmink een rolletje, in de 61e minuut was Wesseh Screever en Abdallah al Mahdi de baas en de ingevallen Simon Seppenwoolde eiste met een imponerende rush de aandacht op. Zijn poging, die via Antonioli naast het doel hobbelde, had meer verdiend. Na 92 minuten floot de uitstekend fluitende Shukrula vopr het eind van de wedstrijd. 

Excelsior’31 heeft al snel de kans om zich te revancheren.  Aanstaande woensdag 21 september wordt in Oss, tegen Derde Divisionist Oss’20 om 20:00 uur afgetrapt. Het duel, in de derde voorronde van de TOTO KNVB Beker, wordt (onder voorbehoud van een goede  internetverbinding ter plekke)  live uitgezonden via het YouTube kanaal van Excelsior’31: YouTube.com/Excelsior31TV. Het commentaar bij de beelden van Thijs Nieuwenhuis zal worden verzorgd door Stèfan Leusink. Het eerstvolgende duel in de competitie is op zaterdag 24 september. Dan speelt Excelsior’31 in Harderwijk tegen VVOG.

Excelsior’31 - Sportlust’46 0-3 (0-2)

Doelpunten:
2. Kelsey den Haag 0-1
45. Joshua Patrick 0-2
47. Ahmed Abdallah al Mahdi

Arbitrage:
Scheidsrechter: Shna Shukrula
Assistant-scheidsrechter:  Maarten Bolwerk en Nick Veldhuis

Gele kaarten:

Coen Vloedgraven, Steff Kaptein (Excelsior’31)

Opstellingen:

Excelsior’31: Amos Wesseh, Diego Paais, Coen Vloedgraven, Niek Davina (65. Lucas van Beek), Vincent Schmidt, Michel Gerritsen Mulkes, Rick Hemmink (65. Hakim Ezafzafi), Niels Leemhuis (78. Matthijs Seppenwoolde), Steff Kaptein, Givan Werkhoven (65. Simon Seppenwoolde), Jasper Veltkamp

Sportlust’46: Romero Antonioli, Youri Duisterhof, Abdel Metalsi, Sanny Monteiro, Kelsey den Haag, Zakaria Issarti, Wessel Meiring, Joost Screever (88. Soufian Echcharaf), Marley Berkvens (65. Martijn Jansen), Ahmed Abdallah al Mahdi (88. Aaron Sieders), Joshua Patrick
 

Kalender icoon zondag 18 september 2022 14:37 / Het eerste

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers