Excelsior’31 wint bij O.S.S.´20 (1-2) en kwalificeert zich voor TOTO KNVB Beker

Foto bij Excelsior’31 wint bij O.S.S.´20 (1-2) en kwalificeert zich voor TOTO KNVB Beker

Excelsior’31 wint bij O.S.S.´20 (1-2) en kwalificeert zich voor TOTO KNVB Beker

* Samenvatting Excelsior'31 TV*Verslag van Martin Klaassen 

Voor het belangrijke duel voor kwalificatie voor de eerste ronde van het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker koos Excelsior’31-trainer Jurjan Wouda voor de vertrouwde namen. Alleen rechtsachterin koos hij, net als in de uitwedstrijd tegen Hoek, voor Dérian Reinders. Hierdoor moest Diego Paais genoegen nemen met een plek op de bank. Naast hem zaten: Anthony van Zaltbommel, (k), Allister van Merlevoort (k), Lucas van Beek, Matthijs Seppenwoolde, Lars Nijeboer, Milan Borkent, Jayden Sapulete, Yael Lammertink, Simon Seppenwoolde en Hakim Ezafzafi.

Geflankeerd door de fanatieke meegereisde Excelsior’31-fans langs de lijn, had de spanning in het begin de overhand. Excelsior’31 was de ploeg met het initiatief en balbezit, zondag derdedivisionist O.S.S’20 loerde op de tegenaanval. Nadat Rick Hemmink voor Excelsior’31 zich voor het eerst in het vijandelijke strafschopgebied meldde, was het in de 4e minuut aan O.S.S.’20-aanvaller Jurre van Zonsbeek om hetzelfde te doen. 

Bij het fluitsignaal van scheidsrechter Boel bij een duel tussen Coen Vloedgraven en de O.S.S.’21-spits sloeg de Excelsior’31-aanhang even de schrik om het hart. In plaats van een gevreesde strafschop, kreeg Excelsior’31 de vrije trap mee.

Het bleef daarna een helft waarin Excelsior’31 dicteerde en zowel over de flanken, als in de as van het veld probeerde O.S.S.’20 aan het wankelen te krijgen. Het bleef door onsecure passing en de onderlinge afstemming die niet klopte bij blaffen, zonder te bijten. Rick Hemmink en Steff Kaptein kregen in de eerste 20 minuten een doelpoging achter hun naam.

O.S.S.’20 kwam er in de 22e en 23e minuut gevaarlijk uit. De Excelsior’31-achterhoede was bij de les. Zo wist Coen Vloedgraven de inzet van Tom Pijnenburg te blokken.  

De helft werd vervolgd met een aantal charges die verder niet zo bij de sportieve wedstrijd pasten. Joep Engelen, Givan Werkhoven en Rick Hemmink werden op de bon geslingerd. 

Kort voor rust kwam O.S.S.’20 nog een keer gevaarlijk voor het doel, toen Bram Eltink vanaf de rechterkant de bal voor het doel slingerde. Bij de tweede paal dook Jos Peltzer op. Excelsior’31-doelman bewoog met de bal mee, maar hoefde niet in te grijpen. De bal was iets te scherp voor de aanvaller. 

Excelsior’31 zette er in de 45e minuut een aanval tegenover waarbij de bal in het net verdween. Het moment van juichen was kort, het doelpunt van Hemmink werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Er zat meer vuurwerk in de tweede helft. Het begon in de 48e minuut met een knal op de lat van Rick Hemmink. O.S.S.-doelman Aria Hashemi had er geen antwoord op, maar kon opgelucht ademhalen. O.S.S.’20 kwam in de 53e minuut met een tegenaanval met een antwoord. Een echt cupgevecht leek in de maak.

Excelsior’31 opende in de 56e minuut de wedstrijd. Dérian Reinders kwam met een splijtende en tevens dwingende pass in de diepte op Niels Leemhuis. De spelverdeler van Excelsior’31 verplaatste de bal snel naar targetman Givan Werkhoven. Hij controleerde de bal, draaide om zijn as en schoot binnen: 0-1.

Het duurde vervolgens door een groot rood rookgordijn dat boven het veld bleef hangen een vijftal minuten voordat het spel hervat kon worden. Excelsior’31 maakte gebruik van het momentum en ging op zoek naar het tweede doelpunt. Steff Kaptein solliciteerde hier in de 63e minuut naar, door op aangeven van Rick Hemmink op doel te schieten. De bal werd door Hashemi uit de hoek gedoken. 

De thuisploeg imponeerde allesbehalve, maar deed in de 67e minuut wel van zich spreken. Amos Wesseh kwam bij een vrije trap uit zijn doel en had bij de rebound van buiten het strafschopgebied de hulp van Lucas van Beek nodig. De ingevallen verdediger kopte de bal bij de paal weg. 

In de 72e minuut lukte het Excelsior’31 om de score te verdubbelen. Opnieuw liet Dérian Reinders zich van zijn beste kant zien. Hij bediende Rick Hemmink op maat. De doelgerichte middenvelder aarzelde niet en tekende de 0-2 aan. Op basis van de wedstrijd was dit een logisch en ook verdiend gevolg.

De klap van de tweede treffer deed O.S.S.’20 pijn, maar helemaal geknakt was de thuisploeg nog niet. De Excelsior’31-achterhoede moest nog vol aan de bak om elke O.S.S.-gevaar in de kiem te smoren. Ook Amos Wesseh werd nog getest. In de 83e minuut was hij belangrijk door een directe vrije trap van Bram Eltink uit de bovenhoek te tikken.

Ook collega Hashimi liet in de 86e minuut de vrije trap nemer van Excelsior’31, Steff Kaptein niet als winnaar uit de strijd komen. Ook zijn vrije trap verdween niet in de bovenhoek.

Een bekerwedstrijd zou geen bekerwedstrijd zijn als het toch nog spannend zou worden. O.S.S´20 routinier Tony de Groot kwam met een kunststukje ten tonele. Hij zag Excelsior’31-doelman Amos Wesseh voor zijn doel staan en kwam vanaf een meter of 40 met een strakke boogbal.  De bal plofte in het net: 2-1.

De wedstrijd duurde door het rookbom-oponthoud een eeuwigheid. Zelfs zolang, dat het scorebord bij de livestream van Excelsior’31 TV het niet meer aankon. Excelsior’31 hield in een nerveuze eindfase, waarin balbezit nooit lang duurde stand.

Na goed 102 minuten voetballen floot scheidsrechter Niels Boel voor het einde. De ontlading was groot, Excelsior’31 doet dit jaar weer mee bij ‘de grote jongens’ en heeft zich gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker. Aanstaande vrijdag 23 september om 23:00 uur vindt de loting plaats.

Aanstaande zaterdag 24 september speelt Excelsior’31 een uitwedstrijd tegen VVOG. Het Derde Divisieduel in Harderwijk begint om 14:30 uur.

*de samenvatting van Excelsior'31 TV + interviews volgen.

O.S.S.’20 - Excelsior’31 1-2 (0-0)

Doelpunten:
56. Givan Werkhoven 0-1
72. Rick Hemmink 0-2
90. Tony de Groot 1-2

Arbitrage:
Scheidsrechter: Niels Boel
Assistant-scheidsrechter:  Dyon Fikkert en Lars Faber

Gele kaarten Excelsior'31: Givan Werkhoven, Rick Hemmink, Steff Kaptein (Excelsior’31)

Opstelling Excelsior’31:
Excelsior’31: Amos Wesseh, Dérian Reinders (83. Diego Paais), Coen Vloedgraven, Niek Davina, Vincent Schmidt, Michel Gerritsen Mulkes, Rick Hemmink (78. Lucas van Beek), Niels Leemhuis (66. Hakim Ezafzafi), Steff Kaptein, Givan Werkhoven (78. Simon Seppenwoolde),  Jasper Veltkamp
 

Kalender icoon zondag 18 september 2022 14:43 / Het eerste

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers