Matthijs Seppenwoolde redt punt tegen RKAV Volendam (1-1)

Foto bij Matthijs Seppenwoolde redt punt tegen RKAV Volendam (1-1)

* Reactie Matthijs Seppenwoolde

* Reactie Jurjan Wouda

* Verslag van Martin Klaassen

Voor de wedstrijd tegen RKAV Volendam koos Excelsior’31-trainer Jurjan Wouda centraal achterin voor Lucas van Beek. Hij verving de geschorste Alex de Jong. Voorin kreeg Rick Hemmink een basisplaats toebedeeld. Dit ging ten koste van Steff Kaptein, die op de bank begon. Naast Kaptein zaten: Anthony van Zaltbommel (k), Matthijs Seppenwoolde, Diego Paais, Joël Baan, Simon Seppenwoolde en Hakim Ezafzafi.

Excelsior’31 kwam met veel dadendrang de kleedkamer uit. Met een hoge intensiteit, snelle snelverplaatsing en een sausje opportunisme ging de thuisploeg op zoek naar een vroeg doelpunt.

Die zoektocht had het al snel kunnen eindigen als Dérian Reinders de bal na 30 seconden op aangeven van Niels Leemhuis met meer gevoel op zijn slof had genomen. RKAV-doelman hoefde niet in te grijpen om de kanonskogel uit zijn doel te houden.

Het offensief ging verder. In de 4e minuut gaf Vincent Schmidt de bal diep op Jasper Veltkamp. De aanvallende middenvelder gaf de bal voor. RKAV Volendam-verdediger Lex Veerman bleef vlak voor de lijn bijzonder rustig en zorgde ervoor dat het gevaar geneutraliseerd werd.

Het derde moment van gevaar voor het doel van de gasten, was in de 7e minuut. Niels Leemhuis fopte de RKAV Volendammers door de muur voor de vrije trap over te slaan. Hij gaf de bal over de grond diep op Jasper Veltkamp. Zijn balverplaatsing ging bij de tweede paal voorbij het doel.

Voor het eerste gevaar van de gasten uit het Vissersdorp moest er vooruit worden gespoeld naar de 20e minuut. Linksback Wessel Stuyt liet zijn aanvallende kunsten zien door de achterlijn van Excelsior’31 op te zoeken. Zijn voorzet leverde veel gevaar op. Roy Tol trapte bij de afronding langs de bal.

In de 23e minuut kreeg Dérian Reinders een herkansing om zijn gemiste kans bij de start weg te poetsen. Hij kreeg de bal goed mee van Vincent Schmidt en kreeg een uitstekende kans om doeltreffend uit te halen. Zijn afronding was opnieuw onder de maat. Het mislukte schot ging naast het doel van Sander Binken.

Amper een minuut later mocht ook Rick Hemmink de doelman testen. Hij kreeg de bal doorgekopt van Givan Werkhoven. Zijn schot in de korte hoek miste alle venijn voor een serieuze kans op een doelpunt.

Een van de drie Tol-en die Volendam vanmiddag mee had genomen kreeg in de 24e minuut een goede mogelijkheid. Uit een afgeslagen corner kreeg Joey Tol de bal voor de voeten. De pegel die van zijn voet kwam ging de ballenvanger in.

Volendam kwam er naarmate de eerste helft vorderde en de Excelsior’31-storm afnam beter in. In de 30e minuut greep Amos Wesseh goed in toen Daan Steur de dieptepass niet goed controleerde. Een minuut later was de controle van Givan Werkhoven aan de andere kant van het veld niet veel beter. Hij kwam niet aan afronden toe.

Van een brilstand bij rust kwam het niet. Het was Excelsior’31 dat na het blik aan gemiste kansen de deksel op de neus kreeg. Gevaarlijk balverlies van Niels Leemhuis op het middenveld werd de roodwitten fataal. De verdedigende stelling stond uit positie.

Joey Tol gaf de bal op rechts aan Roy Tol. De nummer 7 van RKAV Volendam gaf teamgenoot Azzedine Sout bij de tweede paal een niet te missen kans. Het was 0-1 voor de promovendus.

RKAV Volendam had voor rust de druiven nog zuurder kunnen maken als het via doelpuntenmaker Sout opnieuw had gescoord. Zijn eerste schot werd door Excelsior’31-doelman Amos Wesseh onder de lat weggehaald. Zijn tweede poging in de blessuretijd ging naast het Excelsior’31-doel.

De eerste kans na rust was voor de bezoekers, toen Roy Tol de Excelsior’31-verdediging te snel af was. Zijn voorzet kwam bij de inglijdende Pieter Kroon. De meegekomen verdedigende middenvelder kon de bal niet de juiste richting meegeven.

Excelsior’31 ging door met het creëren van kansen. In de 54e minuut had Niels Leemhuis op aangeven van Dérian Reinders de gelijkmaker op de schoen. 1 op 1 met Sander Binken, kwam hij niet als winnaar uit de strijd.

Twee minuten later werd het Volendam-doel weer onder vuur genomen. Na een goede onderschepping van Diego Paais en terugleggen van Givan Werkhoven, was het opnieuw aan  Dérian Reinders om de kans te verzilveren.

Het was niet de dag van Reinders. Hij krulde de bal naast het doel en kon zelf ook niet geloven dat het hem niet was gelukt om te scoren.

Het laatste half uur daalde het niveau van de wedstrijd met de minuut. Het lukte RKAV Volendam om Excelsior’31 ver van het doel te houden. Het flitsende voetbal van eerder in de wedstrijd was er niet meer.

Door de twee gedwongen wissels vanwege blessures (Michel Gerritsen Mulkes en Lucas van Beek), had Wouda later in de wedstrijd nog 1 wisselbeurt over. Hij koos ervoor om een kwartier voor tijd niet teveel op te schudden en in de 73e minuut alleen Steff Kaptein te brengen.

De wedstrijd eindigde niet in mineur. Excelsior’31 kreeg in de 86e minuut een door Givan Werkhoven afgedwongen hoekschop. Niels Leemhuis kwam met een scherp aangesneden voor de dag. Deze bleek een prooi voor Matthijs Seppenwoolde. De centrale verdediger troefde de RKAV Volendam-achterhoede af en bezorgde zijn ploeg alsnog een punt.

Aanstaande zaterdag staat een uitwedstrijd tegen Staphorst op het programma. Voor de nummer 14 van de ranglijst gaat het eveneens niet van een leien dakje. Het deed zichzelf een enorm plezier door last-minute verrassend met 1-2 van GVVV te winnen. Voor Excelsior’31 is het een nieuwe kans om van de laatste plaats af te komen. Het duel op sportpark het Noorderslag begint om 14:30 uur.

Excelsior’31 - RKAV Volendam: 1-1 (0-1)

42. Azzedine Sout 0-1
87. Matthijs Seppenwoolde 1-1

Scheidsrechter: Franklin Berg
Assistent-scheidsrechters: Wouter Linders & Andrew Habib