Excelsior'31 pakt reddingslijn met overwinning bij SteDoCo (0-1)

Foto bij Excelsior'31 pakt reddingslijn met overwinning bij SteDoCo (0-1)

* De samenvatting op Excelsior'31 TV met beelden van SteDoCo TV

* Verslag van Martin Klaassen

Ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Hoek, voerde Excelsior’31-trainer Jurjan Wouda 2 wijzigingen door. Alex de Jong keerde centraal achterin terug in het elftal. Dit ging ten koste van Coen Vloedgraven. In de voorhoede viel voor deze wedstrijd de keuze op Rick Hemmink in plaats van Joel Baan. Op de bank naast Vloedgraven en Baan zaten: Amos Wesseh, Matthijs Seppenwoolde, Desney Bruinink,Givan Werkhoven en Hakim Ezafzafi.

Een fel en gedreven Excelsior´31 ging in Hoornaar op jacht naar de broodnodige punten. Opgeven is geen optie en dat de uitspelende ploeg blijken. In de 3e minuut nam Jasper Veltkamp een diepe bal van Dérian Reinders ineens op de slof. Het deed denken aan het doeltreffende poging die Reinders enkele jaren terug op hetzelfde veld maakte. De poging van Veltkamp ging nu niet raak.

De drievoudig doelpuntemaker van vorige week was de volgende Excelsior´31 speler die zijn kans in de 7e minuut waagde. Steff Kaptein had hem de diepte ingestuurd. Het liften van de bal was de juiste keus. De bal ging over de uit zijn doel gekomen Maarten de Fockert, maar niet in het doel.

Excelsior´31 kreeg in het eerste kwartier waar het naar op zoek was: een doelpunt. Vanuit een ingooi van Lars Nijeboer kwam de bal na uitverdedigen opnieuw bij Nijeboer. De rechtsback kopte de bal naar Jasper Veltkamp. De middenvelder kwam met een listig balletje in de diepte op Steff Kaptein. Kaptein benutte de ruimte goed. Vlak voor het doel bleef hij rustig en schoot hij diagonaal in de lange hoek binnen: 0-1.

De thuisploeg had moeite met het spel van Excelsior’31 en kwam zelf maar amper tot een kans. Everon Pisas kreeg in de 32e minuut nog een aardige schietkans op de rand van het strafschopgebied. Zijn poging kon Excelsior’31-doelman Anthony van Zaltbommel niet verontrusten. Excelsior’31 stond met rust op een verdiende voorsprong.

Het tweede deel van de wedstrijd werd in de 55e minuut door Excelsior’31 geopend. Een uittrap van Anthony van Zaltbommel kwam net niet bij Steff Kaptein terecht. Twee minuten later kreeg SteDoCo wel een goede mogelijkheid, toen het doorkwam vanaf de linkerkant. Een voorzet kwam bij Redouan el Hankouri terecht. De aanvaller kwam aan schieten toe. Alex de Jong liet verdedigend zijn waarde blijken door voor de bal te glijden en de bal te blocken.

In de 68e minuut kwam SteDoCo wederom door over de linkerkant. Ditmaal was het invaller Nshimiramana, die koud in het veld de bal aangespeeld kreeg. Hij nam de voorzet op de slof, maar kon de bal niet de juiste richting meegeven. Excelsior’31 kon opgelucht ademhalen.

De ploeg van Jurjan Wouda bleef de focus houden en hield SteDoCo goed van zich af. In de 74e minuut kwam Excelsior’31 er nog een keer uit, toen Dérian Reinders een volley naast het doel schoot.

Anthony van Zaltbommel moest er in de 84e minuut nog een keer aan te pas komen, toen Everon Pisas hem vanuit een lastige hoek onder vuur nam. De Excelsior’31 doelman keerde de bal uitstekend.

Toen ook diep in de extra tijd de bal van SteDoCo-aanvoerde Yannick Cortie niet richting het doel ging, was de zege voor Excelsior’31 een feit. Een zege die hoop biedt voor een ontsnappingsroute.

Volgende week is er geen speelronde in de Derde Divisie. Zaterdag 25 februari speelt Excelsior’31 een thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk. De wedstrijd op Sportpark De Koerbelt begint om 14:30 uur.

SteDoCo - Excelsior’31: 0-1 (0-1)