Volle buit voor zaalvoetballers Excelsior’31 in Winschoten

Foto bij Volle buit voor zaalvoetballers Excelsior’31 in Winschoten

WINSCHOTEN / RIJSSEN - Ondanks de barre weersomstandigheden reisden de zaalvoetballers van Excelsior’31 vrijdagavond af naar Winschoten voor het duel tegen WMC. Het bleek niet voor niets, want de Rijssenaren keerden huiswaarts met drie punten na een 2-4 zege.

De heenreis voor de Rijssenaren verliep somber door oponthoud, waardoor de wedstrijd een half uur later begon. Ook in het begin van de wedstrijd zag het er niet rooskleurig uit voor Excelsior’31. Lucas Aydin kon na twee minuten, na vermeend commentaar op de leiding, met een rode kaart gaan douchen. Excelsior’31 kwam hierdoor twee minuten in ondertal te staan. De thuisploeg maakte hier dankbaar gebruik van en opende de score. In dezelfde minuut was het Rik Voortman die behendig Excelsior’31 naast de thuisploeg zette. Halverwege de tweede helft was het WMC dat voor de tweede maal op voorsprong kwam (2-1), tevens de ruststand.

Na de thee kregen beide teams veel kansen. Aan de kant van Excelsior’31 blonk keeper Willard ter Stal uit met een aantal fraaie reddingen. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Excelsior’31 meer grip op de wedstrijd. Het creëerde veel kansen, maar in de afronding zat het niet mee. Goed uitgevoerde corners leverden tot tweemaal toe net geen treffer op. Ook verscheen het tot driemaal toe alleen voor de keeper, zonder treffer tot gevolg.

Halverwege de tweede helft viel de verdiende gelijkmaker (2-2) van de voet van Cor Pongers. Dezelfde Pongers werd uiteindelijk de gevierde man aan de kant van Excelsior’31, want met vervolgens nog twee treffers op zijn naam bezorgde hij Excelsior’31 met een glaszuivere hattrick een 2-4 overwinning.

Door deze zege stijgt Excelsior’31 naar de vijfde plaats op de ranglijst in de eerste divisie. Aankomende vrijdag speelt het de thuiswedstrijd tegen Brasil’77. Het duel in Sporthal de Reggehal begint om 21.00 uur.

Kalender icoon zaterdag 11 maart 2023 13:11 / Zaal