Machteloos Excelsior'31 verliest van DOVO (0-1)

Foto bij Machteloos Excelsior'31 verliest van DOVO (0-1)

Machteloos Excelsior'31 verliest van DOVO (0-1)

* Samenvatting Excelsior'31 TV



* Reactie Niels Leemhuis



* Reactie Jos van der Veen



* Verslag van Martin Klaassen

Na de goede wedstrijd met de vervelende afloop (0-1 verlies tegen ASWH) van vorige week stond er een thuiswedstrijd tegen DOVO op het programma. Excelsior’31-trainer Jos van Veen kon niet beschikken over de geschorste Haris Memic. Lucas van Beek was centraal achterin zijn vervanger. De in Hendrik-Ido-Ambacht met een blessure uitgevallen Simon Seppenwoolde begon op de bank, Jasper Veltkamp was weer vanaf het begin van de partij. Op de bank naast Seppenwoolde zaten: Alister van Merlevoort (k), Vincent Schmidt, Niek Davina, Coen Vloedgraven, Michel Gerritsen Mulkes en Hakim Ezafzafi.

Onder druilerige omstandigheden leek Excelsior’31 in de eerste paar minuten van de wedstrijd de gretigheid van de week ervoor meegenomen te hebben. Na 50 seconden werd een schot van Steff Kaptein geblokt en in de 2e minuut zette Jasper Veltkamp uit een voorzet zijn hoofd tegen de bal. De pogingen konden DOVO-doelman Jeroen Vrolijk niet verontrusten.

Vermakelijk was het vervolg van de wedstrijd niet. Voor Excelsior’31 en het thuispubliek werd het er in de 10e minuut nog vervelender op. DOVO kwam met Lulinho Martins door via de linkerkant van Excelsior’31. Het goede doorzetten leverde DOVO per toeval een perfecte kans op. 

DOVO-middenvelder Yannick Zeeman was meegelopen en zag zijn kans schoon. Hij liep op Excelsior’31-doelman af en passeerde hem door de bal in de verre hoek te plaatsen: 0-1.

Het was aan Excelsior’31 en een compact spelend DOVO liet dat merken. Het had wat het graag wilde en heeft voorin op de flanken de wapens om op de tegenaanval nog meer schade toe te brengen.

Het lukte Excelsior’31 in balbezit niet om DOVO aan het wankelen te krijgen. De combinaties verliepen stroef en de voorzetten die het DOVO-doelgebied ingingen zeilden voorlangs het doel, of waren een prooi voor de achterhoede.

De enige keer dat het wel lukte, was in de 42e minuut. Na een vlotlopende een-twee tussen Jasper Veltkamp en Diego Paais, vond de linksback van Excelsior’31 teamgenoot Rick Hemmink. Hij schoot de bal binnen. 

Het feest aan Rijssense kant was van korte duur. De arbitrage had waargenomen dat Givan Werkhoven de bal in een buitenspelsituatie nog aan had geraakt.

In de tweede helft kon Excelsior’31 ook geen potten breken. Excelsior’31-trainer Jos van der Veen probeerde het met een aantal omzettingen voorin aan de gang te krijgen, maar slaagde daar niet in. De wedstrijd kabbelde voort.

Een van de weinige keren dat  DOVO-doelman Jeroen Vrolijk zijn Donald Duck weg kon leggen, was toen Simon Seppenwoolde op aangeven van Diego Paais een kopballetje produceerde. 

Excelsior’31 stuurde meer mensen naar voren, waardoor er achterin meer ruimte weggegeven werd. Daardoor kwam DOVO ook weer eens voor het doel van Excelsior’31-doelman Anthony van Zaltbommel. 

In de 61e minuut kreeg Yannick Zeeman vanuit een hoekschop de bal voor zijn voeten. Hij kapte zichzelf goed vrij, maar schoot gehaast naast. Zijn teamgenoot en sneltrein aan de rechterkant, Lulinho Martins, kwam dichterbij de 2-0. Hij was iedereen bij Excelsior’31 te slim af, op Van Zaltbommel na. De Excelsior’31-doelman dook de bal knap uit de hoek van het doel.

Uit de hoekschop die volgde kwam Lars Rebergen in een kansrijke positie. Hij schoot richting de vrije ruimte in het doel. Invaller Michel Gerritsen Mulkes behoedde, ditmaal zonder zelf de handschoenen aan te hebben, zijn ploeg voor een grotere achterstand.

Een klein sprankje hoop op nog een punt was er in de 84e minuut, toen Simon Seppenwoolde de diepte in werd gestuurd. Hij zag dat Steff Kaptein meegelopen was. De inglijdende Franklin Rodriguez voorkwam dat het schot van Kaptein het DOVO-doel bereikte.

Met nog een mogelijkheid aan beide zijden werd het treurige schouwspel afgesloten. Zowel Excelsior’31-invaller Vincent Schmidt (minuut 93) als  DOVO-invaller Dennis Hettinga (minuut 94) als wisten geen verandering in de stand aan te brengen. 

Volgende week vervolgt Excelsior’31 de hobbelige weg richting de veilige/nacompetitieplek in Assen. Dan gaat het op bezoek bij de koploper, die op bezoek bij concurrent GVVV een knappe overwinning wist te boeken. Het duel op het Catawiki sportpark begint om 14:30 uur.

Excelsior’31 - DOVO 0-1 (0-1)

Doelpuntenmaker:

9. Yannick Zeeman 0-1

Arbitrage

Scheidsrechter: Martijn Kieft
Assistent-scheidsrechters: Gabriel Nusselder & Justin Voppen

Gele kaarten:

Alex de Jong, Michel Gerritsen Mulkes (Excelsior’31), Max den Boer, Timo Pluk, Lulinho Martins (DOVO)

Opstellingen:

Excelsior '31: Anthony van Zaltbommel, Lars Nijeboer, Alex de Jong, Lucas van Beek (66. Niek Davina), Diego Paais (72. Vincent Schmidt), Dérian Reinders (66. Coen Vloedgraven), Niels Leemhuis (46. Michel Gerritsen Mulkes), Jasper Veltkamp (46. Simon Seppenwoolde), Givan Werkhoven, Rick Hemmink, Steff Kaptein

DOVO: Jeroen Vrolijk, Timo Pluk, Lars Rebergen, Nick de Bondt (89. Daan Disveld), Ebbe Wenting, Max den Boer (83. Dennis Hettinga), Yannick Zeeman, Lulinho Martins, Nick Hak, Chisom Leonard Johnson (85. Noah Staal)
 

Kalender icoon zondag 2 april 2023 13:16 / Het eerste

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers