Zaalvoetballers Excelsior’31 weer met beide benen op de grond

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 weer met beide benen op de grond

RIJSSEN - Na vier zeges op rij incasseerden de zaalvoetballers van Excelsior’31 afgelopen vrijdagavond een nederlaag. In eigen huis ging het met 2-6 onderuit tegen streekgenoot Heracles Almelo Futsal. Excelsior’31 had bij een zege nog kans op een periodetitel, maar zag deze hoop vervliegen.

In een goed gevulde Sporthal de Reggehal keken de Rijssenaren bij rust tegen een 1-3 achterstand aan. Excelsior’31 speelde onwennig tegen een zakelijk spelend Heracles Almelo Futsal. De bezoekers straften persoonlijke fouten aan de kant van Excelsior’31 keihard af.

Na de thee een vergelijkbare helft, al stond Excelsior’31 verdedigend beter. De rood-witten gingen op zoek naar de aansluitingstreffer, maar het kreeg halverwege de tweede helft de deksel op haar neus. Rik Harbers verkleinde de marge niet veel later, waarbij er met nog vijf minuten speeltijd een 2-4 tussenstand op het scorebord stond.

Excelsior’31 wisselde op dat moment haar keeper in voor een vijfde veldspeler. Het ‘powerplay’ bracht Excelsior’31 geen resultaat. Sterker nog, de bezoekers wisten tot tweemaal toe van grote afstand balverlies af te straffen. Een 2-6 eindstand als gevolg.

In een mooie ambiance een terechte maar ietwat geflatteerde nederlaag voor Excelsior’31, dat in de eerste divisie nog één wedstrijd heeft te spelen. Op 21 april sluit het de competitie af met een uitwedstrijd tegen Futsal Winsum.

Kalender icoon zaterdag 1 april 2023 15:00 / Zaal