Excelsior'31 boekt bij AZSV eerste competitiezege (0-2)

Foto bij Excelsior'31 boekt bij AZSV eerste competitiezege  (0-2)

* Reactie Jos van der Veen

* Reactie Kevin Reimink

* Verslag van Martin Klaassen

Voor de eerste wedstrijd op vreemde bodem koos Excelsior’31-trainer voor een andere speelwijze ten opzichte van de wedstrijd tegen SDV Barneveld.  Coplan Soumaro, Haris Memic, Kelvin Veensma en Emilio Solino Overmars stonden niet aan de aftrap. Hun plaatsvervangers waren Niek Davina, Alex de Jong (terug van schorsing), Rick Hemmink en Jasper Veltkamp. Op de bank zaten: Mart Nieuwenhuis (k), Kelvin Veensma, Lars Nijeboer, Emilio Solino Overmars, Steff Kaptein en Simon Seppenwoolde. Een leuk detail: goede bekende Martijn Beltman (oud speler en assistent-trainer van Excelsior’31) is sinds dit seizoen de trainer van AZSV.

Excelsior’31 begon goed aan de wedstrijd. Al na 5 minuten kregen de Rijssenaren op de rand van het strafschopgebied een vrije trap. Via een rug van een verdediger ging deze over het doel. Het volgende moment was Jasper Veltkamp bij betrokken. Zijn doorloop werd belemmerd door sterk uitkomen van AZSV-doelman Jasper te Kolste.

Net daarna liet de thuisploeg zich voor het eerst zien. In korte tijd werden er 2 schoten gelost. De eerste van Niek te Veluwe haalde het doel niet.  Het tweede schot van Rik van der Eerden, die na een combinatie met Joost Rasing de bal terug kreeg, ook niet. Excelsior’31 had geluk dat de spits zijn voet niet goed tegen de bal plaatste.

Het spel speelde zich vervolgens veel af in de as van het veld. Daar had AZSV de zaken goed op orde. Excelsior’31 had moeite om door de compacte opstelling doorspelen.

De drang naar voren leverde Excelsior’31 na net een half uur gespeeld te hebben twee grote mogelijkheden op. Na een goede pass van Jasper Veltkamp kon Givan Werkhoven de score openen. Dit lukte niet. De bal werd vlak voor het doel door een verdediger geblokt.

Niet veel later probeerde Vincent Schmidt het met een schot van ver. De bal  zeilde diagonaal naar de verre hoek en eindigde op de paal.

Dat Excelsior’31 het niet te licht moest opnemen en beducht moest zijn voor de kwaliteiten van de thuisploeg bleek daarna. Kevin Reimink kon opgelucht ademhalen, toen hij de doelpoging van AZSV-spits Rik van der Eerden naast keek.

Het slotstuk van de eerste helft werd een kunststuk. Op fenomenale wijze bracht Osama Ben Kaddour Excelsior’31 op voorsprong. Na een dribbel waagde hij van grote afstand zijn kans. De bal ging in een streep het doel in: 0-1. Net als vorige week opende hij de score. Excelsior’31 ging met een fijn gevoel de rust in.

Bij de start van de tweede helft nam Excelsior’31 een afwachtende houding aan. AZSV mocht het bal hebben. Echt comfortabel was dit niet voor de thuisploeg, omdat de Aaltenaren graag de lange bal hanteren. Toch kwam er direct een 100% kans toen Benjamin Roters vrij voor Excelsior’31-doelman Kevin Reimink werd gezet. De Excelsior’31-doelman redde met zijn voeten.

Excelsior’31 bewees zichzelf een enorme dienst door in de 60e minuut de score te verdubbelen. Na sterk voorbereidend werk van Givan Werkhoven kon Rick Hemmink bij de eerste paal fraai binnenschieten: 0-2.

De ploeg van Martijn Beltman begon al vroeg met het slotoffensief. In de 72e minuut bewees Excelsior’31-doelman Kevin Reimink zijn waarde met een knappe redding op de doellijn. Hij keerde de inzet van de vrijgespeelde Freek Mulder.

In de 82e minuut was het weer even bibberen, toen een afstandsschot op de paal belandde. Ook op de rebounds van Rik van der Eerden en Quinn Vervelde had hij met zijn voeten een antwoord. De excellerende Kevin Reimink hield daarmee zijn ploeg wederom op de been.

Met een extra verdediger erbij ging Excelsior’31 de slotminuten in. Dit kon niet verhinderen dat Kevin Reimink in de 88e minuut opnieuw in actie moest komen om een aansluitingstreffer te voorkomen. Ook Alex de Jong moest een minuut later nog een bal van de doellijn koppen.

Simon Seppenwoolde had bij een spaarzame uitval nog extra zand in de wonden konden strooien. Steff Kaptein bediende hem op maat. De kans ging verloren omdat de handelingssnelheid te laag was.

Na 94 minuten spelen zat het er op. Excelsior’31 heeft de eerste driepunter binnen, waarvoor de basis in de eerste helft was gelegd. Aanstaande zaterdag staat een uitwedstrijd tegen Quick’20 op het programma. De wedstrijd in Oldenzaal begint om 15:00 uur.

AZSV - Excelsior’31: 0-2 (0-1)

45. Osama Ben Kaddour 0-1
59. Rick Hemmink 0-2

Scheidsrechter: Richard Groenewegen
Assistent-scheidsrechters: Floris Smit & Melvin Schuurman