Zaalvoetballers Excelsior’31 in extremis langs ZVV Beringe

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 in extremis langs ZVV Beringe

Zaalvoetballers Excelsior’31 in extremis langs ZVV Beringe

Samenvatting Excelsior'31 - ZVV Beringe

RIJSSEN - De zaalvoetballers van Excelsior’31 zijn ook na afgelopen vrijdagavond nog foutloos in de landelijke eerste divisie. Excelsior’31 versloeg in eigen huis ZVV Beringe uit Panningen met 3-2. De winnende treffer viel vijf seconden voor tijd.

Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Het was de uitploeg dat de score opende, al had dit doelpunt niet geteld mogen worden. Namens ZVV Beringe was het Sten Janssen die de bal met de hand in het doel van Excelsior’31 sloeg. Helaas voor Excelsior’31 zag de arbitrage dit over het hoofd en keken de Rijssenaren tegen een 0-1 achterstand aan. Sterkhouder Remco van Leeuwen nam Excelsior’31 vervolgens bij de hand. De rood-witten gingen nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er ook van de voet van dezelfde van Leeuwen. De 1-1 stand was tevens de ruststand.

Ook na de thee bleef het spannend en kreeg het publiek een boeiend schouwspel voorgeschoteld. Na een aantal kansen over en weer, was het halverwege de tweede helft Tom Kamphuis die Excelsior’31 voor het eerst op voorsprong schoot. Lang konden de Rijssenaren niet genieten van deze voorsprong. Ayoub Amhaouch liet doelman Tim Paalman kansloos met een snoeihard schot in de kruising, 2-2.

De arbitrage liet veel doorspelen, waardoor het in de slotfase een steeds fysiekere wedstrijd werd. Na eerst een hachelijk moment voor het doel van Excelsior’31, was het veertig seconden voor tijd het thuispubliek dat schreeuwde om een strafschop voor Excelsior’31. Spits Cor Pongers werd onreglementair gevloerd op de rand van de cirkel, maar de arbiters durfden het niet aan om de bal op de stip te leggen, laat staan te fluiten voor een overduidelijke overtreding. Dezelfde Pongers, die naar eigen zeggen niet lekker in de wedstrijd zat, werd uiteindelijk wel de gevierde man. Vijf seconden voor tijd kreeg Excelsior’31 een corner. De bal werd afgelegd op Pongers die de bal hard in het doel schoot. Eindstand 3-2.

Door deze overwinning staat Excelsior’31 met negen punten uit drie duels, samen met TZR Fermonia Boys uit Roermond en Botafogo uit Eindhoven, aan kop van de ranglijst. Aankomende vrijdag staat voor Excelsior’31 een uitduel op het programma. Het reist dan af naar Venray voor het duel tegen FC Coronaas.

Kalender icoon zaterdag 23 september 2023 12:14 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers