Stabiel Excelsior'31 verslaat AZSV (2-0)

Foto bij Stabiel Excelsior'31 verslaat AZSV (2-0)

* Klik hier voor de 107 foto's grote fotoreportage (copyright Excelsior31.nl)

* Reactie Derian Reinders

* Reactie Jos van der Veen

* Verslag van Martin Klaassen

Na een aantal oefenwedstrijden om ritme te houden, was iedereen op- en langs  het veld blij dat het serieuze werk weer ging beginnen. Excelsior'31-trainer Jos van der Veen kwam met een basiselftal met de vertrouwde namen, met een basisdebuut voor Stan ter Haar. Jasper Veltkamp was weer terug van een blessure en Vincent Schmidt moest de wedstrijd vanwege een schorsing van achter de boarding bekijken. Op de bank zaten: Mart Nieuwenhuis (k), Stijn Beverdam, Nick Paalman, Niels Leemhuis, Patrick Maneschijn en Simon Seppenwoolde.

Beide ploegen hadden er gezien de eerste minuten zin in. Er werd veel ijver en energie aan de dag gelegd. De eerste wapenfeiten kwamen in de 6e en 8e minuut voorbij. Max Rensink was de eerste die het vijandelijke doel onder schot nam. Excelsior’31-doelman Kevin Reimink kreeg stopte de bal voor de lijn.

Excelsior’31 had even daarna een betere kans. Steff Kaptein kwam vanaf de rechterkant met een afgemeten voorzet. Een invliegende Jasper Veltkamp miste met een kopbal het doel op een haar. Achter Veltkamp stond een balende Rick Hemmink, die de bal ook graag in het net had willen koppen.

De ijver en energie sloeg daarna teveel door in slordigheden en flipperkastvoetbal. Dit had tot gevolg dat de attractiviteit naar de achtergrond verdween en verdere kansen een kwartier uitbleven.

Een kunsstukje in de 24e minuut van Rick Hemmink haalde iedereen weer uit de slaapstand. Hij ontfutselde Thijmen te Kolste de bal en zag zijn broer Jasper te Kolste te ver voor zijn doel staan. Hemmink aarzelde niet en kwam met een technisch fraai uitgevoerde boogbal, die onder de lat in het doel plofte: 1-0. Het was zijn 14e treffer in de competitie.

AZSV kroop na de tegentreffer uit hun schulp. In de 31e was minuut Benjamin Roters dicht bij de gelijkmaker. Hij kreeg de bal van ex-Excelsior’31-speler Mirko Zwiers op maat aangespeeld. Zijn kopbal was matig en ging naast het doel.

In de 37e minuut kreeg Roters een herkansing. Nu kreeg hij de bal vanaf de rechterkant perfect voorgeslingerd. Roters toonde zich, op korte afstand van Kevin Reimink, opnieuw geen kopspecialist. Excelsior’31 kon andermaal opgelucht ademhalen.

Het werd een drie-op-een-rij aan kopballen. Ook spits Rick van der Eerden kreeg een uitstekende kans op de gelijkmaker. Ook de ervaren doelpuntenmaker kreeg de bal niet in het Excelsior’31-doel.

Excelsior’31 opende de tweede helft eveneens met een kopkans. Uit een hoekschop van Steff Kaptein verschafte de mee opgekomen Tim van de Berg zich een mogelijkheid. De bal eindigde niet tussen de palen en ging voorlangs.

De wedstrijd kabbelde vervolgens voort. Er werd voor elke meter gestreden, maar veel rust in het spel kwam er niet. Excelsior’31 hield AZSV goed bezig, waardoor de gasten uit Aalten zelf op aanvallend vlak weinig aan de dag konden leggen. Alleen de geringe marge van 1 doelpunt was voor de thuisploeg wat vervelend.

In het laatste kwartier van de wedstrijd kwam er, omdat AZSV meer risico moest nemen, meer ruimte. Dit was een kolfje naar de hand voor de twee snelle aanvallers die Jos van der Veen in de 74e minuut in het veld had gebracht. Patrick Maneschijn en Simon Seppenwoolde kwamen in het laatste deel van de wedstrijd veelvuldig aan bod.

Een poeier naar voren van Coplan Soumaoro kwam in de 77e minuut in de loop van Seppenwoolde. Hij nam de bal met het hoofd mee, kwam in de buurt van het doel en legde breed op Rick Hemmink. De topscorer van de Vierde Divisie stond te dicht op de bal om de bal de juiste richting mee te geven.

Twee minuten later was het de beurt aan Patrick Maneschijn. Hij kreeg de kans op de scoreverdubbeling. Hij nam de voorzet van Coplan Soumaoro met teveel bravour op de slof. De bal ging over het doel van Jasper te Kolste.

Het bleef daardoor nog wat langer dan gehoopt spannend. AZSV gaf het niet op en kreeg met invallers Nick van Breugel (schot uit de lucht, naast) en Quinn Vervelde (schot met een lastige stuit, redding Reimink) nog twee kansen.

In de 88e minuut gooide Excelsior’31 de wedstrijd in het slot. Via veel schijven en een geblokt schot van Patrick Maneschijn kwam de bal voor de voeten van Simon Seppenwoolde.Hij maakte zijn 5e competitiedoelpunt.

In de 90e minuut was er een mooi moment voor Nick Paalman. Hij verving routinier Niek Davina en maakte zijn officiële debuut in Excelsior’31 1.

Aanstaande zaterdag speelt Excelsior’31 opnieuw een thuiswedstrijd. De wedstrijd op sportpark De Koerbelt begint zoals gebruikelijk om 14:30 uur.

Excelsior’31 - AZSV: 2-0 (1-0)

25. Rick Hemmink 1-0
88. Simon Seppenwoolde 2-0

Scheidsrechter: Nick Ooms

Assistent-scheidsrechters: Marius Sirbulescu de Haan Romy Vermeer
Gele kaarten: Coplan Soumaoro ’16, Kevin Reimink ’86 (Excelsior’31), Thijmen te Kolste ’38, Jonathan Goosen ‘90+6 (AZSV)

Excelsior’31: Kevin Reimink, Kelvin Veensma, Tim van de Berg, Niek Davina (90. Nick Paalman), Dérian Reinders, Stan ter Haar (90. Stijn Beverdam), Coplan Soumaoro, Jasper Veltkamp (79. Niels Leemhuis), Steff Kaptein (74. Patrick Maneschijn) , Rick Hemmink, Givan Werkhoven (74. Simon Seppenwoolde)

AZSV: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Tom te Veluwe, Thijmen te Kolste( 46. Jonathan Goosen), Yordi Orriëns (74. Nick van Breugel), Mirko Zwiers, Niek te Veluwe, Roel Gebbinck, Max Rensink, Benjamin Roters (74. Quinn Vervelde), Rik van der Eerden (38. Joost Rasing)