Excelsior’31 geeft ook MASV het nakijken (0-3)

Foto bij Excelsior’31 geeft ook MASV het nakijken (0-3)

* Samenvatting Excelsior'31 TV

* Reactie Kelvin Veensma

* Reactie Jos van der Veen

* Verslag van Martin Klaassen

Excelsior’31 trainer Jos van der Veen hoefde tegen opzichte van de wedstrijd tegen SDV Barneveld weinig aan zijn opstelling te veranderen. Hij koos voor de wedstrijd tegen MASV voor Dérian Reinders als rechtsback en Jasper Veltkamp als linksbuiten. Stijn Beverdam en Osama Ben Kaddour namen daardoor plaats op de bank. Naast hen zaten: Mart Nieuwenhuis (k), Matthijs Seppenwoolde, Michel Gerritsen Mulkes, Patrick Maneschijn en Simon Seppenwoolde.

Op een ongewoon tijdstip van 18:20 uur begon Excelsior’31 in Arnhem aan de avondwedstrijd tegen MASV. De Rijssenaren deden dat zeer behoorlijk. Ondanks de kwaliteitsimpulsen die de Arnhemmers hebben gekregen sinds de 6-3 overwinning in Rijssen, voerde Exelsior’31 de boventoon.

De bal werd snel en secuur verplaatst, waardoor de tegenstander niets anders kon doen dan zich terugtrekken.

Voor de eerste goede kans moest er gewacht worden tot de 16e minuut. Uit een hoekschop van Steff Kaptein ging de bal aan Coplan Soumaoro voorbij, en kwam deze bij Jasper Veltkamp. MASV-doelman Stefan de Wolf stond op de goede plek om de bal van de aanvoerder te keren.

Dat de focus goed was, bleek ook toen MASV er in de 22e minuut ineens uitkwam. Kelvin Veensma haalde met een nuttige onderschepping de angel uit een counter van de thuisploeg.

In de 28e minuut kwam Excelsior’31 op een verdiende voorsprong. Dérian Reinders probeerde met een dieptepass Coplan Soumaoro op maat de bedienen. MASV’er Eelco Mosterd kon met een kopbal voorkomen dat de bal bij de beoogde bestemming kwam.

Onbewust leverde Mostert daarmee in de 28e minuut de perfecte assist af voor Rick Hemmink. Het goudhaantje van Excelsior’31 kreeg er nog een paar gouden veren bij. De stuit werd niet afgewacht. De bal werd vanaf 18 meter in de lucht geraakt en naar de rechterhoek geschoten. De Wolf kon er niet bij: 0-1. Het was competitietreffer 16 van Hemmink.

Steff Kaptein deed voor de rust nog verwoede pogingen om de voorsprong te vergroten. In de 36e minuut kopte hij naast uit een voorzet vanaf links van Stan ter Haar. Twee minuten later creëerde hij de kans helemaal zelf.

Joey van Beukering kon hem nog naar de buitenkant drijven, maar niet voorkomen dat Kaptein het in de korte hoek zijn kans waagde. De voeten van Wolf voorkwamen de 0-2.

Kort na rust was het wel raak voor Excelsior’31. Een crosspass van Jasper Veltkamp ging aan het hoofd van Joey van Beukering voorbij en kwam in de 48e minuut uit bij Stan ter Haar.

De man in vorm zocht de kortste weg naar het doel en zorgde met een geplaatste schot in de verre hoek voor de 0-2. Na een doelpunt tegen Quick’20 en SDV Barneveld was het voor hem ook in Arnhem raak.

MASV zorgde er met enkele tactische omzettingen voor dat Excelsior’31 het niet meer zo makkelijk had als in de eerste helft. In de 61e minuut voorkwam Coplan Soumaoro met een fantastisch block voor dat Baggio Wallenburg niet het schot af kon leveren dat hij in gedachten had.

Justin Paal kreeg de bal in de 64e minuut op aangeven van invaller Djordy de Lorme wel tussen de palen, maar niet in het doel. Zijn doelpoging ging recht op Excelsior’31-doelman Kevin Reimink af.

De Excelsior’31-doelman keepte solide, maar greep in de 67e minuut twijfelachtig in bij een hoekschop. De kopbal van Jancey Baars werd bij de tweede paal weggehaald door Tim van de Berg.

Baggio Wallenburg probeerde Kevin Reimink in de 71e minuut vanuit een directe vrije trap te verschalken. De vuisten van Reimink voorkwamen een aansluitingstreffer.

Excelsior’31-trainer Jos van der Veen bracht in de 79e minuut met Osama Ben Kaddour, Simon Seppenwoolde en Patrick Maneschijn zoals hij dat zelf na afloop noemde ‘3 vuurpijlen’.

Twee daarvan zorgden in de 88e minuut voor de 0-3. Osama Ben Kaddour, Coplan Soumaoro en Simon Seppenwoolde kwamen er razendsnel uit. Ben Kaddour snelde naar voren en leverde de bal af bij de tweede paal. Soumaoro liet de bal slim lopen, waardoor Simon Seppenwoolde zijn 6e competitiedoelpunt kon maken.

Excelsior’31 is met de overwining in Arnhem na de winterstop nog foutloos. Dat kan niet gezegd worden van VVOG. De Harderwijkers verloren van DETO (0-2) en daarmee voor de derde keer op rij. Daardoor staat VVOG 10 punten achter. Rohda Raalte won met 1-2 bij Buitenpost en kan als het inhaalduel gewonnen wordt op 6 punten achterstand komen. Scherpenzeel speelt vandaag (zondag) een uitwedstrijd tegen Heino en kan op 2 punten achterstand komen.

Aanstaande zaterdag 24 februari speelt Excelsior’31 een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Pelikaan S uit het Groningse Oostwold. De wedstrijd op Sportpark De Koerbelt begint om 14:30 uur.

MASV - Excelsior’31: 0-3 (0-1)