Teleurstelling bij futsallers Excelsior’31 na remise in Panningen

Foto bij Teleurstelling bij futsallers Excelsior’31 na remise in Panningen

PANNINGEN / RIJSSEN - Afgelopen vrijdagavond kwamen de futsallers van Excelsior’31 niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen ZVV Beringe. De nummer voorlaatst van de ranglijst had weinig in te brengen tegen de Rijssenaren, maar Excelsior’31 liet zich deze avond makkelijk de kaas van het brood eten.

In de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht voor Excelsior’31. Ondanks het gemis van drie vaste krachten stond Excelsior’31 verdedigend goed en gaf het geen kans weg aan de thuisploeg. Excelsior’31 daarentegen kreeg kansen genoeg. Toch duurde het tot aan zes minuten voor rust toen het voor het eerst een kans wist te verzilveren. Nick Averesch schoot van buiten de cirkel de bal snoeihard in de kruising. Niet veel later viel ook de 0-2. Een combinatie tussen Remco van Leeuwen en Cor Pongers werd door eerstgenoemde afgerond. Tevens de ruststand.

Kort na de thee ging het plotsklaps mis bij Excelsior’31. Binnen één minuut werd tot tweemaal toe een persoonlijke fout keihard afgestraft door ZVV Beringe. Het ongeloof bij Excelsior’31 werd niet veel later nog groter toen de thuisploeg uit het niets op een 3-2 voorsprong kwam. De stres sloeg toe bij Excelsior’31, waarbij er steeds minder vanuit de organisatie werd gevoetbald. Speler dwaalden over het veld. Toch bleef Excelsior’31 kansen creëren, waarbij Wouter Averesch acht minuten voor tijd de gelijkmaker aantekende: 3-3.

Met nog vier minuten zuivere speeltijd speelde Excelsior’31 vol voor de winst. Het wisselde bij balbezit keeper Tim Paalman in voor een vijfde veldspeler. De eerste aanval hieruit was bijna raak. Maar Rik Voortman schoot bij de tweede paal de bal millimeters naast. Excelsior’31 bleef gedecideerd spelen in balbezit, maar wederom lukte het tot tweemaal toe niet om bij de tweede paal de bal in het doel te krijgen. Het zat Excelsior’31 niet mee. Ook niet toen tien seconden voor tijd de lat een overwinning in de weg zat. Dit was het laatste wapenfeit van de wedstrijd met een 3-3 eindstand als gevolg.

De volgende wedstrijd van Excelsior’31 is op vrijdag 1 maart. Dan komt Sportclub Olympic op bezoek in Rijssen. Het duel in Sporthal de Reggehal begint om 21.15 uur.

Kalender icoon zaterdag 17 februari 2024 11:13 / Zaal