Gelijkspel voor futsallers Excelsior’31

Foto bij Gelijkspel voor futsallers Excelsior’31

Samenvatting Morado CF - Excelsior'31

NIJMEGEN / RIJSSEN - Afgelopen vrijdagavond hebben de futsallers van Excelsior’31 in Nijmegen met 2-2 gelijkgespeeld tegen Morado CF. De Rijssenaren speelden een degelijke eerste helft waarin het nauwelijks kansen weggaf. Door twee identieke doelpunten kwam het op een 0-2 voorsprong. Het eerste doelpunt werd gescoord door Rik Voortman. Rutger Baan, met zijn eerste treffer in de hoofdmacht, verdubbelde de voorsprong. Uit een corner kreeg Excelsior’31 kort voor rust een tegentreffer te verwerken, waardoor de rood-witten met een 1-2 voorsprong de rust ingingen.

Na de thee ging de thuisploeg al direct van start met een vijfde veldspeler. Het liet de bal bekeken rondgaan. Excelsior’31 stond verdedigend goed. Het loerde op balverlies van Morado CF, maar de thuisploeg was zorgvuldig in balbezit. Excelsior’31 kon zichzelf verwijten door niet te hoog druk zetten en daarmee fouten af te dwingen bij de ploeg uit Nijmegen. Mogelijk als excuus dat Excelsior’31 deze avond met een krappe selectie het duel aanging. Het miste veel basisspelers. Halverwege de tweede helft viel de gelijkmaker: 2-2.

Excelsior’31 creëerde vervolgens zelf weinig in balbezit. Het was niet meer de ploeg uit de eerste helft. Morado CF rook bloed en bleef risico nemen door in balbezit de keeper te blijven wisselen voor een vijfde veldspeler. Excelsior’31 mocht een aantal keren van geluk spreken dat het niet op een achterstand kwam door het powerplay van Morado CF. Gescoord werd er niet meer, waardoor er na een enerverende tweede helft een 2-2 eindstand op het scorebord stond.

Aankomende vrijdag speelt Excelsior’31 weer een thuiswedstrijd. Dan komt de ongeslagen koploper TZR Fermonia Boys op bezoek in Rijssen. De bezoekers uit Roermond hebben een ruime voorsprong op de nummer twee. Het is een kwestie van tijd wanneer ze het kampioenschap veilig stellen. Ook plaatste het team zich voor de Final Four van de landelijke beker. Het wist zelfs de regerend lanskampioen en bekerwinnaar FC Eindhoven uit het bekertoernooi te wippen. Excelsior’31 kan haar borst dan ook nat maken. Het duel in Sporthal de Reggehal begint om 21.15 uur.

Kalender icoon zaterdag 9 maart 2024 10:30 / Zaal