Jos van der Veen genomineerd voor beste amateurtrainer 2023/2024

Foto bij Jos van der Veen genomineerd voor beste amateurtrainer 2023/2024

Jos van der Veen genomineerd voor beste amateurtrainer 2023/2024

De VVON (Vakbond Voetbal Oefenmeesters) Nederland heeft drie trainers uit district oost genomineerd voor de verkiezing van beste amateurtrainer 2023/24. 

Dit zijn Stephan Rahantoknam van WHC, Jeroen van Haaren van Orion en Jos van der Veen van Excelsior’31. 

De genomineerden moeten minimaal in de eerste klasse actief zijn als hoofdtrainer en in het bezit zijn van het UEFA-A trainersdiploma. 

Tijdens het Nederlands Trainerscongres in het PEC Zwolle stadion op vrijdag 10 mei zal de winnaar van elk district bekend gemaakt worden.

Vorig jaar won Camiel Jager (toen AWC, nu Bennekom) de eretitel van ‘Beste trainer district oost’.

Van VVON.nl:

Jos is sinds het seizoen 2023-2024 hoofdtrainer van Excelsior ’31 en met ingang van het seizoen 2024- 2025 wordt hij hoofdtrainer van Rohda Raalte.

Al op jonge leeftijd (25 jaar) behaalde Jos zijn UEFA-A diploma en trainde hij diverse verenigingen met veel succes. Met o.a. kampioenschappen bij DZC ’68 en DETO.

Jos heeft een duidelijk plan van aanvallen, verdedigen en de omschakeling. Verdedigend doen wij op twee manieren t.w. hoogdruk/ pressie op het hele veld, en de andere manier is inzakken en een hot zone van 20-25 meter creëren.

Bij Excelsior ’31 is Jos zeker stressbestendig gebleken. Dit was ook nodig om een goede prestatie neer te zeten met alle invloeden van buitenaf en intern.

Dit seizoen hebben drie jeugdspelers hun debuut gemaakt in de competitie en 6/7 spelers in oefen- en/of bekerwedstrijden. Wekelijks trainen de talenten op maandag mee om hun ontwikkeling te blijven monitoren.

Op dit moment zijn 11 spelers uit de academie onderdeel van de selectie (22+3). Ook is Jos betrokken bij de trainingsavonden en altijd bereikbaar voor de coaches uit de academie.

De omgang met spelers, collega’s, arbitrage en de media is goed en moet wat Jos betreft altijd respectvol zijn. Ook heeft Jos bij de KNVB diverse functies bekleedt. Kortom, Jos is een gedreven en betrokken trainer.
 

Kalender icoon woensdag 1 mei 2024 09:53 / Het eerste

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers