Futsallers Excelsior’31 sluiten seizoen af met remise

Foto bij Futsallers Excelsior’31 sluiten seizoen af met remise

RIJSSEN - In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen hebben de futsallers van Excelsior’31 afgelopen vrijdagavond de punten gedeeld met ZVV Ede 2. In thuishaven Sporthal de Reggehal werd het na een gelijkopgaande wedstrijd 3-3.

Hoewel Excelsior’31 graag voor de winst ging, benaderde het deze wedstrijd ook deels als voorbereiding van het tweede team op hun nacompetitie voor promotie naar de topklasse. Zo sloten verschillende spelers aan die hoofdzakelijk in het tweede team spelen, maar deze avond veel speelminuten kregen in de hoofmacht. Sterkhouders als Remco van Leeuwen en Jan Borghuis kwamen hierdoor niet binnen de lijnen.

Namens ZVV Ede was Het Nanno Wilholt die met een treffer kort voor de rust én net ná de rust verantwoordelijk was voor een 0-2 voorsprong voor de bezoekers. Aan de kant van Excelsior’31 liet niet veel later, debutant in de hoofdmacht, Jan Willem Voortman zich zien. In een kort tijdsbestek zorgde hij met twee treffers voor een 2-2 tussenstand.

Beide teams gingen vol voor de winst en kregen kansen om op voorsprong te komen. De afronding was niet altijd zuiver. Het spel golfde heen en weer in een spannende wedstrijd. Drie minuten voor tijd was het Sander Jansen die Excelsior’31 voor het eerst deze avond op voorsprong schoot: 3-2. Heel lang konden de Rijssenaren niet genieten van deze voorsprong, want een minuut later straften de bezoekers een counter vlijmscherp af: 3-3. Excelsior’31 kreeg in de dying seconds van de wedstrijd nog een grote mogelijkheid op de overwinning. Maar een vrije trap op de rand van de cirkel werd niet verzilverd. De wedstrijd eindigde hiermee terecht in een 3-3 gelijkspel.

Door het gelijkspel van Excelsior’31 en de overwinning van FC Coronaas zakt Excelsior’31 een plaats op de ranglijst. Het legt het op doelsaldo af tegen FC Coronaas, waardoor de Rijssenaren het seizoen eindigen op een zevende plaats in de eerste divisie.

Kalender icoon zaterdag 4 mei 2024 12:24 / Zaal