Aanleg kunstgras vanaf het voorjaar

Foto bij  Aanleg kunstgras vanaf het voorjaar

Aanleg kunstgras vanaf het voorjaar

RIJSSEN - Excelsior’31 wil al geruime tijd de beschikking hebben over kunstgras, maar volgend jaar gaat het ook werkelijk gebeuren. Het licht voor het kunstgras staat in principe op groen, zo laat voorzitter Lambert Voortman weten. De preses verwacht dat de eerste schop medio april/ mei 2012 de grond in kan gaan. In de zomer moeten de werkzaamheden afgerond kunnen worden, zodat de club bij het begin van het seizoen 2012 / 2013 over het kunstgras kan beschikken.


 
Blij met kunstgras
’’We zijn er uitermate blij mee dat we straks op kunstgras kunnen voetballen’’, zegt Voortman. ’’Het is een verrijking voor de club.’ Excelsior krijgt niet één, maar twee nieuwe kunstgrasvelden. Het huidige veld 1 wordt kunstgras, terwijl ook veld 5 achter de kantine kunstgras wordt. De club beschikt nu over negen natuurgrasvelden, waaronder tweeënhalf trainingsveld. Voortman: ’’We leveren één veld in, voor de atletiek. Straks hebben we acht velden, waarvan zes natuurgras en twee kunstgras.
 
Tweevoudig gebruik
Het grote voordeel is dat je van het wedstrijdveld ook een trainingsveld kunt maken.’’ De financiën voor de aanleg van het kunstgras komt op rekening van de gemeente. Wel gaat Excelsior meer huur betalen voor de velden. De komst van het kunstgras is nodig omdat de club steeds groter wordt. Het ledenaantal is inmiddels opgelopen tot een recordhoogte van 1650. ’’We blijven maar groeien’’, zegt Voortman.

Excelsior-teams
Het aantal teams waarmee Excelsior aan de nieuwe competitie begint, bedraagt 78. Daarnaast zijn er nog 23 zaalteams actief namens Excelsior. Boegbeeld van de club is het eerste dat voor het tweede jaar uitkomt in de Topklasse zaterdag.
 
Bron: klik hier
Kalender icoon woensdag 7 september 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers