Excelsior'31 verliest oefenduel tegen FC Twente 2

Excelsior'31 heeft dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen FC Twente 2 met 2-1 verloren. Voor Excelsior'31 scoorde spits Gerald Janssen. Het duel werd gespeeld op kunstgras, bij ATC'65 (Hengelo).

n.b. Excelsior'31 goalie Vicente Fernandez Hesselink kreeg vlak voor tijd - als rechtsbuiten ! - een uitgelezen mogelijkheid de gelijkmaker te scoren. Hij werd in die fase 'op doel' vervangen door Erik Baan.

A1-junioor Rob ten Hove (foto) viel rond de 70e minuut in en maakte daarmee zijn debuut bij het 1e. Eveneens A1-junioor Michel Goosen (foto, inzet) speelde zo'n 80 minuten, als rechtsback. Bij Excelsior'31 ontbraken o.a. Leurink en Hoekstra.

bron: website FC Twente.nl

Jong FC Twente wint oefenduel

Jong FC Twente heeft dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen Excelsior '31 uit Rijssen gewonnen. Op het kunstgras van ATC '65 in Hengelo werd een 2-1 winst behaald.

I
n de eerste helft ontbrak het aan Twentse zijde aan scherpte voor de goal. Ook de tegenstander scoorde niet, waardoor de brilstand in de rust op het scorebord stond.

Na rust kwam FC Twente op voorsprong door Chery. De beloften hadden verreweg het meeste balbezit, maar speelden slordig, waardoor er kansen gemist en weggegeven werden. In de slotfase maakte Excelsior ’31 dan ook de gelijkmaker. Vier minuten later was het aan de andere kant echter alsnog raak. Colak zorgde er met zijn treffer voor dat een 2-1 winst werd behaald op een ploeg die speelt in de top van het amateurvoetbal.

‘De weerstand was uitstekend vandaag, we speelden tegen een erg sterke amateurploeg. Het team leert hier van en wat dat betreft was het ook een nuttige wedstrijd,’ blikt Evert Bleuming terug op de wedstrijd van de beloften.

Aan Twentse zijde verschenen met name spelers aan de aftrap, die in competitieverband de laatste tijd minder aan spelen zijn toegekomen. Daarbij was er aanvulling vanuit het A1-team. Ook stagespeler Alexei Rebko speelde mee aan de kant van Jong FC Twente.
Scoreverloop:75’ Chery 1-082’ Excelsior ’31 1-186’ Colak 2-1