Futsallers Excelsior'31 'gered door de fluit' tegen ZVD: 7-6

Futsallers Excelsior'31 'gered door de fluit' tegen ZVD: 7-6

Het gezicht van Excelsior'31-coach Marcel Lankamp (foto) stond op onweer. Zojuist hadden zijn spelers gewonnen van laagvlieger ZVD/Koopman, maar de winnende trainer kookte van woede: "We maakten het onszelf moeilijk. Als we gewoon waren blijven zaalvoetballen, was er niets aan de hand geweest".

En Excelsior'31 was nog wel zo curieus ontsnapt aan puntenverlies tegen de degradatiekandidaat uit Denekamp. In het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Langendonk scoorde ZVD de dikverdiende gelijkmaker tegen Excelsior'31, maar de leidsman wuifde alle protesten van ZVD weg: "Als ik heb gefloten voor het eindsignaal, telt een treffer niet meer". En zo won Excelsior'31 een zeer moeizame wedstrijd met 7-6; een wedstrijd die als opening van de competitie op vreemde bodem nog met 3-11 door Excelsior'31 was gewonnen.
En in deze thuiswedstrijd waren de Rijssenaren nog wel zo voortvarend van start gegaan. Voor het talrijk opgekomen publiek stonden de Rijssenaren al binnen tien minuten op een 4-0 voorsprong. De kansen die ZVD hiervoor al had gecreëerd, hadden een waarschuwing moeten zijn voor de Excelsioren. Maar Excelsior'31 scoorde zo gemakkelijk, dat het er te licht over ging denken. Coach Marcel Lankamp had zich zitten ergeren: "De bal achter het standbeen langs spelen, niet meeverdedigen, iedereen dacht er veel te gemakkelijk over."De 4-1 en 4-2 waren een logisch gevolg van nonchalant uitverdedigen, en langzamerhand knokte ZVD zich terug in de wedstrijd. De 5-2 van Laurens Goosen suste Excelsior'31 weer in slaap, maar de 5-3 en 5-4 - kort voor en na de rust - brachten ZVD weer terug in de wedstrijd. ZVD kreeg het gevoel dat er punten te halen waren in de Rijssense Reggehal, en Excelsior'31 kreeg het steeds moeilijker. Bij de stand 6-5 gebeurde waar iedereen bang voor was. In een wilde actie van keeper Ruud Kreijkes zag scheidsrechter Langendonk een overtreding (Ruud Kreijkes: "Ik raakte 'm niet eens), waardoor ZVD een penalty kreeg. Klein Buursink schoot deze onberispelijk binnen langs de kansloze invalkeeper Laurens Goosen. En zo was het halverwege de tweede helft ineens weer gelijk, 6-6. De spelers van Excelsior'31 werden zichtbaar nerveus, en leken de grip op de wedstrijd kwijt. Toch wisten beide ploegen nog de nodige kansen te creëren, en uit één van die kansen schoot Laurens Goosen in de slotfase de bejubelde 7-6 voor Excelsior'31 binnen. Maar omdat John Lubbers en Alidus ter Harmsel hierna grote kansen misten, bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal. Voor Excelsior'31 was het overleven, omdat het vergat te voetballen.

De simpelste ballen werden ingeleverd bij de tegenstander, en het wachten was op de gelijkmaker van ZVD. Maar de treffer van ZVD kwam net enkele seconden te laat .....
Voor Excelsior'31 scoorden Laurens Goosen (3), Robert Kwintenberg (2), Alidus ter Harmsel en Arnoud Baan.Met deze overwinning staat Excelsior'31 vaster op de 4e plaats in de hoofdklasse G, op slechts 3 verliespunten van koploper ZVV'91.

Op donderdag 20 december speelt Excelsior'31 in de Reggehal om 20.00 uur tegen ABC Hekwerk, de hekkensluiter in de hoofdklasse G, opnieuw een niet te onderschatten tegenstander.

De statistieken:

3. 1-0 Alidus ter Harmsel

5. 2-0 Laurens Goosen (assist John Lubbers)

7. 3-0 Robert Kwintenberg (assist Arnoud Baan)

9. 4-0 Robert Kwintenberg

10. 4-1 Keizer

19. 4-2 Said

20. 5-2 Laurens Goosen

24. 5-3 Westera

rust

26. 5-4 Keizer

27. 6-4 Arnoud Baan (assist John Lubbers)

32. 6-5 Klein Buursink

36. 6-6 Klein Buursink (penalty)

43. 7-6 Laurens Goosen (assist Alidus ter Harmsel)

Kalender icoon vrijdag 7 december 2007 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers