Gedecimeerd HHC Hardenberg te sterk voor Excelsior'31 2-0 (0-0)

Gedecimeerd HHC Hardenberg te sterk voor Excelsior'31 2-0 (0-0)

HHC Hardenberg - Excelsior'31 2-0 (0-0)

Doelpunten: Stefan Buitenhuis en Martijn Berger
Scheidsrechter: dhr. J.W. Wildeboer
toeschouwers: ca. 300

De eerste helft ging het spel vrij gelijk op. Na rust was de thuisploeg, dat een behoorlijk aantal gelouterde cracks rust gaf en aan de kant liet, eenvoudigweg te sterk voor de ploeg van coach Geerdink Johannink.

Hiermee heeft HHC Hardenberg de eerste prijs van het seizoen in de wacht gesleept. Onze welgemeende felicitaties !

Verslag Jannes Boerman (www.voetbalnederland.nl)
E
xcelsior’31 verliest strijd om periodetitel van HHC

Veel wind, regen en hagelbuien zorgden voor een troosteloze sfeer bij de beslissingswedstrijd tussen HHC en Excelsior’31. Toch een derby die normaal gesproken duizenden toeschouwers trekt maar nu hadden de toeschouwers massaal de warme kachel verkozen boven koukleumen langs een voetbalveld.

Op papier had Excelsior’31 het meeste belang bij de wedstrijd. Het loopt niet bij de Rijssenaren en afgelopen week werd onnodig verloren van ON Groningen. Het leidde tot een praatsessie om in ieder geval de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen wat nodig is om toch nog een prijs te pakken dit seizoen. Bij HHC gaat men voor prolongatie van de titel, dus is het winnen van een periode leuk meegenomen maar geen hoofddoel.

De eerste helft was dat op het veld ook terug te zien. Excelsior’31 was de meest aanvallende ploeg en kreeg gelijk al in de 1e minuut een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Maar Sander ter Harmsel verprutste de kans door veel te lang te treuzelen.

Ook Dennis Sepp kreeg halverwege de eerste helft een goede kans op een treffer maar hij was niet alert genoeg om reservedoelman Arjan Kok te passeren. Aan de andere kant was HHC met enkele uitvallen, ingeleid door Kenny Kroeze, gevaarlijk. Maar Martijn Berger meestal het eindstation van de aanvalslijn had zijn vizier ook niet op scherp staan.

HHC wisselde na rust Arjan Breukelman voor Koen Otten en de geblesseerde Rene de Visscher maakte plaats voor Erwin Breukelman. Maar een enorme hagelbui en een aantal blessurebehandelingen voor HHC-spelers waren er de oorzaak van de wedstrijd wegzakte naar  een bedenkelijk peil.

De eerste kans die ontstond na rust was voor HHC en was ook gelijk raak. Frank Redder zette de bal voor vanaf links en Martijn Berger had de hoek voor het uitzoeken 1-0. Een zwakke uittrap van Vicente F. Hesselink was de basis voor een tweede Hardenbergs doelpunt. Stefan Buitenhuis profiteerde optimaal 2-0.

Het was een gelopen koers. Ondanks dat Excelsior’31 het nog wel probeerde en nog 2 goede mogelijkheden kreeg op een treffer. Maar niemand had het gevoel dat de wedstrijd nog kon kantelen. Daarvoor mist Excelsior’31 gewoonweg teveel kwaliteit ten opzichte van HHC.

Voetballend gaat het allemaal wel, maar in de omschakeling en voor het doel moeten de Rijssenaren het afleggen. Mooi voorbeeld hiervan was de laatste kans van de wedstrijd. Vrijstaand voor een leeg doel lukte het Erwin Looms niet zijn schoen tegen de bal te krijgen voor de aansluitingstreffer. Het duel werd hiermee beroofd van een spannende slotfase.

HHC vierde het feestje ingetogen in de wetenschap dat het in de volgende thuiswedstrijd tegen Be Quick’28 bij winst een voorschot kan nemen op de titel. Voor Excelsior’31 geldt dat er zo snel mogelijk punten moeten worden gepakt want anders komen de onderste plaatsen wel heel snel dichterbij.


Gele kaart: Patrick Jurgens, Arjan Breukelman (HHC); Maarten Dangremond, Michel Goossen (Excelsior’31)

HHC:
Kok, R. Jurgens, Voshaar, de Visscher (50. D. Muis), Otten (46. A. Breukelman), Kroeze, P. Jurgens, Buitenhuis, Redder (80. K. Koenrath), IJzerman, Berger

Excelsior’31:
Fernandez Hesselink, Janssen, Zwollo, Beltman, van Pijkeren (78. Rozemuller), ter Harmsel, Isa, Goossen, Hoekstra, Sepp, Looms
Kalender icoon donderdag 31 januari 2008 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers