Interview met Luit Meijer, de huidige voorzitter van de sportraad van de gemeente Rijssen/Holten

Interview met Luit Meijer, de huidige voorzitter van de sportraad van de gemeente Rijssen/Holten

Nieuwbakken sportraad voorzitter Luit Meijer optimistisch gestemd

Luit Meijer is momenteel bij Excelsior'31 actief (jeugd)clubscheidsrechter en betrokken bij het ontwerp van het beleidsplan, nieuwe stijl. Daarnaast was Luit een aantal jaren voorzitter van de jeugdafdeling, bij de club van rood en wit.

Sport neemt ook in de gemeente Rijssen/Holten een belangrijke plaats in. Dit is te meten aan het behoorlijke aantal georganiseerde sportverenigingen, binnen de grenzen van de gemeente. De lokale overheid is er alles aan gelegen de sporters een zo breed mogelijk gedragen pakket aan sport- en bewegingsfaciliteiten te bieden. Zoals bijvoorbeeld het BSI, het project BreedteSportImpuls. De sportraad Rijssen/Holten heeft een katalyserende rol. Men behartigt dan ook de belangen van elke, individuele sportvereniging.

In Luit Meijer (63), inmiddels VUT-gerechtigd, biochemicus en jarenlang als docent werkzaam in het hoger beroepsonderwijs, heeft men een uitstekend ‘uithangbord’ gevonden, iemand die gepokt en gemazeld is in de amateursportwereld, op bestuurlijk niveau. Immers, de geboren boerenzoon, wiens ouders een landbouwbedrijf hadden op het huidige sportcomplex van BVO Veendam (‘de Lange Leegte’, red). – was onder meer jeugdvoorzitter bij de voetbalverenigingen ACV (in Assen) en Excelsior’31.


De gemeente Rijssen/Holten heeft – ook op sportgebied – een aantal zaken die als urgent bestempeld mogen worden. Eén daarvan is een skeelerbaan, voor de explosief groeiende Rijssense skeelervereniging.

Luit Meijer: ‘Het is goed om te weten dat eind maart het voorstel voor een tijdelijke skeelerbaan behandeld zal worden, in de gemeenteraad. Er ligt een voorstel om een dergelijke baan aan te leggen op de accommodatie van Lucky & Co, gecombineerd met toilet, kleed- en doucheruimte. Ook de ontwikkelingen met betrekking tot het Holtense Netwerkplan Vletgoor worden door de sportraad nauwlettend gevolgd.'

'Een ander voorbeeld is het gecombineerd gebruik van de atletiekbaan en het binnen diezelfde baan gelegen wedstrijdveld 6, van Excelsior’31. In een briefwisseling met zowel Excelsior’31 als de AV Rijssen is gesteld dat beide verenigingen in onderling overleg tot een oplossing zouden moeten kunnen komen. Maar zo eenvoudig ligt dat nu eenmaal niet. De sportraad wil daarom het orgaan zijn dat de helpende hand kan bieden. Daar stáán wij voor..!’
Kalender icoon vrijdag 15 februari 2008 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers