scheidsrechter: dhr. C.B. van Duijn (Katwijk)
toeschouwers: 750
gele kaart: Erwin Leurink (Excelsior'31)

Bloedeloos gelijkspel Excelsior'31 tegen ONS Sneek
De winst voor Excelsior’31 in de wedstrijd tegen ONS Sneek zat in het feit dat in ieder geval de werklust weer terug is. Maar daar is ook alles mee gezegd. Gelukkig voor Excelsior’31 deelde ook ONS in de malaise en was de o-o eindstand een logisch gevolg. Want kansen waren in 90 minuten op de vingers van één hand te tellen.

Voor rust was ONS Sneek gevaarlijk uit een corner die werd doorgekopt, maar John van Pijkeren stond op de goede plek en haalde de bal van de lijn. Voor Excelsior’31 was Sander ter Harmsel het meest dreigend maar hij kopte in vrije positie over.

Na rust mocht Excelsior’31 het meeste aansprak maken op een doelpunt toen de ingevallen Björn Calkhoven (hij bracht nog wat leven in de brouwerij) een voorzet van Amanuel Isa op de lat kopte. Voor ONS was Chalong de Bruin nog het dichtst bij een treffer maar Vicente F. Hesselink plukte de bal boven zijn hoofd weg. Voor de rest verzandde de wedstrijd in foute passes en misverstanden dus bleef het bij een bloedeloze 0-0.

En dat voor de kampioenen in de hoofdklasse C van 2005 (Excelsior’31) en 2006 (ONS Sneek). Het kan niet duidelijker in beeld gebracht worden dat stilstand achteruitgang is. Beide ploegen scoorden er in het verleden lustig op los, maar wisten de selecties niet op peil te houden en konden het vertrek van bepalende spelers niet op vangen. Het bewijs hiervoor werd in deze onderlinge wedstrijd geleverd.