Futsallers Excelsior'31 uitgeschakeld in kwartfinale beker

In Apeldoorn zijn de futsallers van Excelsior'31 in de kwartfinale van de beker uitgeschakeld door Robur et Velocitas. Na een kansloos lijkende 3-0 tussenstand halverwege, vochten de Rijssenaren na rust nog goed terug tot 3-2, 4-3 en 5-4, maar uiteindelijk bleef Robur met 6-4 aan de goede kant van de score.

Excelsior'31-coach Marcel Lankamp was na afloop dan ook trots op de puike tweede helft die de roodhemden speelden: "We verliezen de wedstrijd weliswaar door vier persoonlijke fouten, maar het team heeft geknokt om dat weer recht te zetten. De jongens hebben de tweede helft laten zien dat we een team zijn, en we kwamen er nog heel dichtbij."

Excelsior'31, dat de eerste helft afwachtend speelde, leek aanvankelijk nog teveel last te hebben van het kampioensfeest een week eerder. Daar waar Robur et Velocitas als nummer twee in de hoofdklasse F nog maar moet afwachten of het promoveert naar de 1e Divisie, daar heeft Excelsior'31 het promotiefeest als kampioen van de hoofdklasse G al gevierd.

De echte scherpte leek te ontbreken bij de Excelsioren, en de ruststand van 3-0 was dan ook volkomen terecht. Een donderpreek in de rust van de coach Marcel Lankamp gaf de Excelsioren echter weer vleugels. Binnen twee minuten na de rust was de stand alweer 3-2 na goed storen van de Rijssense spitsen, en doelpunten van Robert Kwintenberg en Alidus ter Harmsel.

In die fase van de wedstrijd probeerde Excelsior'31 door te drukken, en achtereenvolgens Laurens Goosen, Alidus ter Harmsel en Arnoud Baan verschenen stuk voor stuk voor de Apeldoornse keeper, maar deze redde even zo vaak fraai. De 4-2, die vijf minuten na rust viel, onderbrak even het ritme van de Rijssenaren, maar twee minuten later scoorde Laurens Goosen met een fraaie knal alweer de aansluitingstreffer, 4-3.

Een verdedigingsfout aan Rijssense zijde maakte het verschil weer twee doelpunten, 5-3, maar vijf minuten voor tijd toonde de mee opgekomen keeper Ruud Kreijkes zijn voetbalkwaliteiten. Met het mooiste doelpunt van de avond, een streep in de kruising, bracht hij Excelsior'31 weer in het spoor van Robur et Velocitas. Maar twee minuten voor tijd was het een snelle uittrap van de Apeldoornse keeper, die de terugsprintende Rijssense keeper Ruud Kreijkes verraste, 6-4, waarmee in dit vooral na rust spannende bekerduel het unieke feit zich voordeed dat de beide keepers wisten te scoren.

Omdat Excelsior'31 in de laatste paar minuten niets meer kon forceren, kon Robur et Velocitas juichen bij het laatste fluitsignaal van deze sportieve wedstrijd, die uitstekend werd geleid door scheidsrechter Van de Vosse.