Stand van zaken beleidsplan Excelsior’31

Stand van zaken beleidsplan Excelsior’31

Enkele maanden geleden is er een commissie gestart die in samenwerking met het bestuur een beleidsplan voor de komende 5 jaar gaat opstellen.

Wat doet deze commissie en wanneer gaat de vereniging hiervan iets merken? Vragen die de afgelopen weken meerdere malen de commissie hebben bereikt.

In dit artikel zullen wij in hoofdlijnen beschrijven waar we mee bezig zijn, wat we willen realiseren en wanneer we dit presenteren aan de vereniging.
 Zoals gezegd is de opdracht van de commissie een beleidsplan voor de komende 5 jaar.

Om hiertoe te komen gaan wij 2 kernthema’s uitwerken, te weten:
1. Wat zijn de beleidsdoelen voor Excelsior’31
2. Hoe moet de bestuurlijke organisatie er uit zien om deze beleidsdoelen te realiseren.

Om tot een uiteindelijk resultaat te komen vinden wij het van belang dat alle geledingen van de vereniging zich kunnen aansluiten bij de
uitwerking van deze kernthema’s. Het heeft namelijk geen zin een plan te schrijven dat uiteindelijk onder in de kast belandt.
 De afgelopen maanden zijn wij veelvuldig met het bestuur in overleg geweest om de beleidsdoelen duidelijk te krijgen.

Daarnaast is veelvuldig gesproken over de kwetsbaarheid van het bestuur. De bestuursleden hebben te veel taken in hun portefeuille waarbij er onvoldoende onderscheid is tussen beleidsmatig/strategische taken en uitvoerende taken.


Op dit moment worden afspraken ingepland met alle commissies om te toetsen of de commissies zich kunnen vinden in de gekozen richting en om vervolgens te bepalen welke actie er door de commissies genomen moet worden om deze doelen te bereiken.

Als ook de interviews met de commissies zijn afgerond zal het bestuur tijdens de algemene jaarvergadering in september het nieuwe beleidsplan en de plannen voor bestuurlijke vernieuwing presenteren.
 

Vervolgens, na mandaat van de ledenvergadering, gaat het bestuur over tot invulling van de verschillende functies. Dit gebeurt in de periode van september 2008 tot maart 2009.

Het nieuwe beleidsplan kan dan met de ledenvergadering in maart 2009 volledig in werking treden.
 

Beleidscommissie Excelsior’31: Luit Meijer, Eddy Woudenberg, Jan van de Kamp, Mark van Losser  Kalender icoon donderdag 29 mei 2008 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers