Zwaar bevochten maar dik verdiende overwinning Excelsior'31

Zwaar bevochten maar dik verdiende overwinning Excelsior'31

Excelsior'31 - Nunspeet 1-0 (0-0)
76. 1-0 Jan Michels



Klik hier voor een reportage (van de 2e helft), van 136 foto's. Om deze te bekijken hebt u een Flashplayer nodig, op uw pc. Die is hier (gratis en virusvrij) te downloaden.  

In de loop van zondagochtend volgt de wedstrijdanalyse van trainer/coach Dennis Demmers.

Wedstrijdverslag van Jannes Boerman (www.regiowebgidsrijssen.nl)
Zwaarbevochten maar dik verdiende overwinning Excelsior’31 op Nunspeet
RIJSSEN - De overwinning was zwaarbevochten, maar zeker dik verdiend. Excelsior’31 ontmoette in de 3e thuiswedstrijd dit seizoen de verrassende nummer 3 van de ranglijst, Nunspeet. Qua spel en spelopvatting maakte de ploeg van trainer Hans van Dijkhuizen dit op het veld niet waar. Met veel spelers achter de bal en loerend op een counter werd geprobeerd een goed resultaat uit Rijssen weg te halen.

De taak dus voor Excelsior’31 om de blauw-gele muur met snel combinatievoetbal te slechten. Het lukte Excelsior’31 de 1e helft niet. Het had zeker te maken met het niet benutten van de vrije ruimte op de vleugels. Het spel was te statisch en te vaak werd de bal vanuit het middenveld richting het centrum gespeeld. Verdedigend bleef Nunspeet dan ook vrij makkelijk overeind.



Het meeste gevaar kwam uit stilstaande situaties. Maar vrije trappen van Nick Hoekstra en Sjors Brugge misten of de snelheid of de juiste hoogte. De beste kans was voor Jolf Stel. Ter hoogte van de middellijn draaide hij uitstekend weg bij zijn directe tegenstander en kon hij vrij op Barry Reijs afgaan. Maar zijn inzet verdween uiteindelijk recht in de handen van de doelman.

Nunspeet kwam spaarzaam voor het doel van Excelsior’31 en de kleine kansjes die ontstonden werden door een attente Vicente Fernandez Hesselink onschadelijk gemaakt.

Na rust kwam bij Excelsior’31 Jan Michels voor Bas Boksebeld. Het bracht meer diepgang in het spel van de Rijssenaren. Toch was de eerste kans voor Nunspeet. Na een misverstand tussen Jarno Beltman en Amanuel Isa kon Gerjan Mulder alleen op Vicente Fernandez Hesselink afgaan, maar hij raakte de bal niet goed en schoot ruim naast.

Excelsior’31 drong aan, maar had moeite met het vinden van de juiste openingen. In de hand gewerkt door een eindpass die niet altijd nauwkeurig was. 13 minuten voor tijd bracht Excelsior’31 trainer/coach Dennis Demmers de van een blessure herstelde Peter Scheppink in voor Jolf Stel. Het bleek een gouden wissel.



Koud in het veld had Scheppink de 1-0 al op zijn schoen maar hij schoot de van de paal terugspringende inzet van Jan Michels over. Even later won hij het kopduel van Bram Zwaan en zette hij Jan Michels in kansrijke positie voor het doel. Michels had zijn vizier inmiddels bijgesteld en de bal sloeg hard via de binnenkant van de paal binnen 1-0.

Het doelpunt zorgde ervoor dat Nunspeet uit haar schulp moest kruipen. Dat deed de ploeg ook, maar daarbij werd zoveel ruimte weggeven dat Excelsior’31 naar hartenlust kon counteren. Maar Peter Scheppink, Nick Hoekstra en Niki Leferink weigerden om de wedstrijd met een tweede treffer definitief in het slot te gooien.

Hierdoor bleef het tot het eindsignaal toe spannend. Nunspeet kreeg nog wat kleine mogelijkheden, maar Vicente Fernandez Hesselink wist zijn doel, met hulp van zijn verdediging, schoon te houden.

Door deze overwinning blijft Excelsior’31 in het spoor van de koplopers Harkemase Boys en HHC. Met slechts 6 punten verschil tussen de nummer 1 en 13 zal de ranglijst van week tot week verschillen.

Excelsior’31 mag het donderdagavond, voor de districtsbeker, om 20.00 uur thuis opnemen tegen O.N. uit Almelo, waarna zaterdag 25 oktober het belangrijke duel in Friesland wacht tegen titelkandidaat Harkemase Boys.     

Excelsior´31:
Vicente Fernandez Hesselink, Amanuel Isa (64.
Gerald Janssen), Coen Zwollo, Jarno Beltman, John van Pijkeren, Stef Lamberink, Bas Boksebeld (46.Jan Michels), Nick Hoekstra, Jolf Stel (77. Peter Scheppink), Sjors Brugge, Niki Leferink

Nunspeet:
Barry Reijs, Maurice Pot, Bram Zwaan, Marco Drost, Arie Smit, Patrick Pluim (46.
Ronald Hoek), Pedro van de Bunte, Erwin Schouten, Sander Staal, Gerjan Mulder (63. Frank van Twillert), Jerrol Poot

Gele kaarten:
Nick Hoekstra (Excelsior'31); Arie Smit (Nunspeet)

Scheidsrechter: dhr. M.G.L. Sinke (Bodegraven)

Toewschouwers: 1000
Kalender icoon zaterdag 11 oktober 2008 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers