Dinsdag 3 maart: beker- en competitiespektakel

Dinsdag 3 maart: beker- en competitiespektakel

RIJSSEN – De reserves van Excelsior’31 spelen dinsdag een (district)bekerduel tegen Varsseveld 1, dat uitkomt in de zondag 3e klasse C en momenteel op een verdienstelijke 2e stek vertoeft, op de ranglijst. Het duel op sportpark De Koerbelt begint om 20.00 uur.

Bovendien speelt het 1e elftal een inhaalwedstrijd in Hardenberg, tegen HHC. Ook dit duel begint om 20.00 uur.

Excelsior’31 2 zal dinsdagavond met een enigszins gehavend elftal op de proppen komen, ingegeven door de blessure van aanvaller Jelte van der Berg en de schorsing van Maarten Dangremond, die zaterdag rechtstreeks rood kreeg voorgehouden, in het met 2-1 gewonnen competitieduel tegen DTS’35. Ook Bart Slagman is nog geschorst, naar aanleiding van een eerdere rode kaart.

Trainer/coach Cor Kiezebrink is dinsdagavond zelf óók niet van de partij, vanwege een ‘koudetraining’ van zijn werkgever ‘Defensie’, in Oostenrijk. Cor zal worden waargenomen door (elftalleider) Bernd ter Avest en Emiel Pluimers (trainer D1). 

Kiezebrink: ‘Als iedereen aan boord is hebben we een uitstekende ploeg, die jaarlijks om de titel mee kan doen. Dat dit momenteel bepaald niet het geval is, valt eenvoudig te verklaren.

Ondanks de blessures en schorsingen, bij 1 en 2, zullen we dinsdag nog steeds voldoende kwaliteit in het veld kunnen brengen. Maar een ruime uitslag, als in eerdere bekerduels (tegen bijvoorbeeld De Es 1 en Vogido 1), zit er waarschijnlijk niet in, morgen. Hoe we exact zullen spelen weten we pas maandagavond laat. We moeten eerst zien wie we al dan niet aan boord hebben, gezien (ook) de situatie bij het 1e...'

‘Waar mogelijk zullen we tegen Varsseveld wat meer gecontroleerd spelen en leunen op onze sterke defensie. Desalniettemin zie ik absoluut mogelijkheden Varsseveld te verslaan en de volgende ronde te bereiken. Onderschatten zullen we Varsseveld geenszins, ze staan niet voor niets op een 2e stek, in de 3e klasse. Ik schat onze kansen in op fifty-fifty’

Kalender icoon maandag 2 maart 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers