Excelsior’31 C4 pakt de KNVB-beker

In een enerverende wedstrijd tegen DSVD C2 uit Deurningen heeft Excelsior’31 C4 met overmacht de regionale KNVB-beker veroverd in de finale in Hengelo.

Na een uitstekende eerste helft leidde Excelsior’31 C4 bij rust met 1-4. Uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen met 2-6.

De vijftig centimeter hoge trofee werd door het team trots in ontvangst genomen en voor iedere individuele speler was er een herinneringsmedaille. Tevens ontvingen alle spelers van Excelsior’31 C4 van hun sportieve tegenstander DSVD C2 een prachtig verpakte rode roos. Hulde voor beide teams dus !
Zowel in Hengelo als bij terugkomst op de Koerbelt werd de overwinning uitbundig gevierd.

Hiermee hoeft voor C4 de koek nog niet op te zijn, want a.s. woensdag 20 mei om 19:00 uur wordt de laatste competitiewedstrijd gespeeld tegen Excelsior’31 C6.
Om kampioen te worden moet C4 minimaal gelijkspelen. Dat belooft dus spannend te worden !

Hieronder het wedstrijdverslag.

DSVD C2 - Excelsior'31 C4

Excelsior’31 C4: vlnr boven: trainer Dinant van de Maat, Dieter Leunk, Bastiaan Baan, Pieter Wolfs, Casper Lemmers, Patriz Loohuis, Coen Machielsen, Nick Wissink (gastspeler), Steven Steverink (gastspeler), leider Erwin Machielsen
Onder:  Luuk van Brussel, Marcel Vossebelt (gastspeler), Jarco van de Maat, Vartan Harutiunian, Nicolay B
ökkerink, Robert ten Brinke

Onder prachtige condities, een heerlijk voorjaarszonnetje en enthousiaste fans langs de lijn, begonnen Excelsior’31 C4 en DSVD C2 op zaterdag 16 mei jl. aan de finalewedstrijd om de regionale KNVB-beker.
Excelsior’31 C4 begon de wedstrijd voortvarend met een prachtige soloactie van Marcel Vossebelt die hijzelf bekroonde met een doelpunt. Enkele minuten later kopte Patriz Loohuis de 0-2 in, na een perfecte voorzet van Bastiaan Baan. Na een kwartier spelen werd door Coen Machielsen de 0-3 ingeschoten op een mooie pass van Jarco van de Maat.
Maar DSVD gaf vervolgens tegengas door uit een vrije trap, zo’n 25 meter van het doel van Excelsior’31, met een hoge bal - onbereikbaar voor de rood-witte verdedigers en keeper-  te scoren: 1-3.
Excelsior’31 gaf even later blijk ook zo’n kunstje te beheersen, want Bastiaan Baan nam een vrije trap links van de 16 meterlijn, die door Luuk van Brussel heel mooi werd ingeschoten, hetgeen de stand op 1-4 bracht.
Toch bleef DSVD C2 goed aanvallen hetgeen bijna een eigen goal door Excelsior’31 opleverde. Enkele minuten voor de rust ging een schot van DSVD maar nét naast.

In de tweede helft speelde Excelsior’31 C4 duidelijk minder sterk dan ervoor. Toch kwam de stand op 1-5 na een prachtige voorzet van Luuk van Brussel, die door linksvoor Marcel Vossebelt mooi werd ingeschoten, waarbij midvoor Patriz Loohuis op het juiste moment wist te bukken.
Na een vrije trap van Jarco van de Maat, die goed gevangen werd door de keeper van DSVD, drong DSVD flink aan. Ze wisten regelmatig door te dringen tot het 16-metergebied van Excelsior’31 en zagen enkele keren een schot slechts tientallen centimeters naast het doel gaan. Ook keeper Nick Wissink wist door een prima save de stand ongewijzigd te houden.
De aanvalslust van DSVD werd tenslotte toch beloond doordat men de Excelsior’31 verdediging goed uitspeelde, zodat met een hoge bal 2-5 kon worden gemaakt.
Zo’n vijf minuten voor het eindfluitsignaal kwam de eindstand op 2-6 doordat een kopbal van invaller Casper Lemmers, die door de DSVD-keeper werd losgelaten, werd ingetikt door Luuk van Brussel.

Na afloop was het natuurlijk groot feest. Bijzonder en zeer sportief was het gebaar van de spelers en begeleiders van DSVD C2 die aan elk van hun tegenstanders een prachtig verpakte rode roos overhandigden. Dit werd door Excelsior’31 C4 en de meegekomen ouders en familie dan ook heel erg op prijs gesteld. Namens hen dan ook hulde voor DSVD C2 !!

Excelsior’31 C4 mocht van de KNVB een joekel van een beker in ontvangst nemen, waarvoor later in het clubgebouw op de Koerbelt een plek werd ingeruimd. Elke speler kreeg een herinneringsmedaille en de ‘champagne’ vloeide daarna rijkelijk, kortom .. het was een onvergetelijke dag !