Anti-climax voor zaalvoetballers Excelsior’31 bij derby tegen ‘t Hoekje

Vrijdagavond hebben de futsallers van Excelsior de thuiswedstrijd tegen ’t Hoekje uit Oldenzaal met 3-2 verloren. Na een achterstand van 0-2 knokte de thuisploeg zich terug naar 2-2, maar vlak voor tijd waren het toch de gasten die aan het langste eind trokken.

Door een blessure bij vaste keeper Ruud Kreijkes verdedigde Willard Baan deze avond het doel van Excelsior. Daar alle selectiespelers aanwezig was en ook Arnoud Baan meespeelde, waren de verwachtingen hooggespannen bij coach Yerlikaya voor deze derby tussen Rijssen en Oldenzaal.

Al snel kwam Excelsior echter op een 1-0 achterstand door een individuele actie van een speler van ’t Hoekje. Voor de rust ging de wedstrijd gelijk op en waren er kansen aan beide zijden, maar werd er niet meer gescoord.

’t Hoekje is nog volop actief in de strijd tegen degradatie en trok na rust fel van leer. Na knullig balverlies moest keeper Willard Baan hard ingrijpen en volgde er een gele kaart en een strafschop. Topscorer John Lubbers moest op doel, maar was niet bij machte om de strafschop te stoppen; 0-2.

Hierna gingen alle remmen los bij Excelsior en werd er druk gezet op de verdediging van de gasten. Arnoud Baan scoorde de aansluitingstreffer en na een gele kaart was het John Lubbers die zijn revanche nam. Na de 2-2 bleven beide ploegen op de aanval spelen.

Dat de Oldenzalers dicht bij de Duitse grens wonen, was te zien aan de schwalbes die er werden gemaakt. Na een uitbraak, werd het uiteindelijk toch 2-3 voor ’t Hoekje en waren de druiven zuur voor Excelsior.

Deze week speelt Excelsior opnieuw een thuiswedstrijd in de Stroekeld. Vrijdagavond om 20 uur is dan Atik uit Apeldoorn de tegenstander.

Opstelling Excelsior’31:
Willard Baan (keeper), Jos Kreijkes, Arsenin Rodriguez, Gerald Keizer, John Lubbers, Rene Dangremond, Alidus Ter Harmsel, Agassi Danellian, Arnoud Baan

Coach: Murat Yerlikaya
Grensrechter: Daan Kreijkes