Excelsior'31 2 dooft het licht bij rode lantaarndrager BQ'28 2 (1-8)

foto: Johan Wessels kwam in de 68e minuut ongelukkig op zijn rug terecht, na een luchtduel. De schrik zat er aanvankelijk behoorlijk in, bij trainer Erik Eshuis en zijn team.

Johan Wessels werd daarop met gerede spoed voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar een kneuzing van de rechternier werd geconstateerd. Inmiddels gaat het 'al weer wat beter' met Johan. Langs deze weg wensen wij hem een spoedig herstel toe!

Be Quick’28 2 – Excelsior’31 2 (1-8)
Verslag door Maarten Smit
ZWOLLE - Na de raar verlopen wedstrijd van vorige week zaterdag tegen S.D.V Barneveld stond vandaag de uitwedstrijd in Zwolle tegen Be Quick’ 28 2 op het programma. De wedstrijd van vorige week werd bij een 0-2 stand in de rust gestaakt, nadat de scheidsrechter wegens hamstringklachten aangaf niet verder te kunnen.

Ondanks dat deze wedstrijd nog lang niet verloren is, hadden we als groep vandaag wat recht te zetten. Hoe kan dat beter dan op de plek waar vorig jaar het kampioenschap veilig werd gesteld.

We begonnen dan ook scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd, dit resulteerde direct in een aantal goede kansen. De spelers wisten elkaar goed te vinden op het kunstgras in Zwolle en Be Quick werd bij vlagen van het kastje naar de muur getikt.

In de 7e minuut was het al voor het eerst raak. Jelte van der Berg legde een paar verdedigers in de luren en rondde beheerst af, 0-1. Twee minuten later was het opnieuw raak. Nigel Michels zette met een goede steekpass Gerald Janssen vrij voor de keeper, die opnieuw geen schijn van kans had, 0-2.

We bleven goed voetballen en kansen creëren. Dit resulteerde binnen het half uur in de 0-3 Arnoud Baan passeerde zijn directe tegenstander en legde de bal terug op Karim Chengachi, die zijn eerste treffer van de middag liet aantekenen.

Na de 0-3 voorsprong ebde het een beetje weg bij Excelsior. De concentratie nam af en dit resulteerde in een slordige fase van onze kant. Hierdoor kon Be Quick zowaar een aantal keren in de buurt van onze goal komen, maar zij gingen onzorgvuldig met de kansen om.

In de 44e minuut was het voor de vierde keer raak. Laurens Smids stuurde Karim met een prima pass de diepte in. Karim klopte de verdedigers op snelheid en was opnieuw trefzeker, 0-4. We gingen de rust in met een riante voorsprong.

In de rust werd aangegeven dat we fantastisch aan de wedstrijd waren begonnen. Met goed voetbal werden legio kansen gecreëerd en binnen het half uur was het 0-3. Het laatste kwartier verzwakten we en had Be Quick zomaar de tegentreffer kunnen maken. Opdracht voor de tweede helft was om het goede spel van het eerste half uur weer op te pakken.

Be Quick had duidelijk geen zin in een afstraffing en zij kwamen de tweede helft dan ook heel anders uit de kleedkamer. Ze gingen wat verder van de goal afspelen en probeerden ons in een eerder stadium vast te zetten. De concentratie was in de beginfase ver te zoeken, aan onze kant. Dit resulteerde na ongeveer een uur spelen in de eerste treffer van Be Quick, 1-4.

Aan de kant van Excelsior werden een aantal wissels toegepast. Johan Wessels kwam in de plaats van Harald Eertink. Het werd een korte en zeer ongelukkige invalbeurt voor Johan. Na een kopduel kwam hij totaal verkeerd op zijn rug terecht en het was meteen al duidelijk dat het misse boel was. Johan werd per brandcard van het veld gedragen en zou per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd voor onderzoek.

In de laatste fase van de wedstrijd liepen we uiteindelijk alsnog uit naar een monster score van 1-8, via doelpunten van opeenvolgend Nigel, twee keer Jelte en Karim.

We kunnen terugzien op een zeer goed eerste half uur, waarin we goed combineerden en veel kansen creëerden. Daarna werd het minder, maar op basis van het kwaliteitsverschil liepen we op het eind van de wedstrijd nog uit naar een riante zege.

De drie punten gingen mee naar Rijssen, maar door de blessure van Johan zijn het wel punten met een zwart randje. Johan: veel beterschap en we hopen dat je snel weer van de partij bent.

Volgende week staat de wedstrijd tegen Bennekom 2 op het programma. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, waarin we opnieuw voor de 3 punten zullen gaan.