Excelsior'31 2 verslaat VVOG 2 (3-0) en prolongeert de titel!

Foto bij Excelsior'31 2 verslaat VVOG 2 (3-0) en prolongeert de titel!

Excelsior'31 2 heeft vanmiddag middels een 3-0 overwinning op VVOG 2 de titel in de reserve Hoofdklasse A geprolongeerd.

Concurrent CSV Apeldoorn 2, dat in punten gelijk stond, struikelde over Berkum 2. De Berkummers stonden lang op een 1-2 voorsprong, totdat CSVA 2 in de 98e minuut de gelijkmaker op het scorebord bracht, 2-2.

Voor het team van de naar Hardenberg'85 1 vertrekkende coach Erik Eshuis een razendknappe prestatie, in de wetenschap dat ook vanmiddag een serie (geblesseerde) spelers ontbrak op het appél.

Langs deze weg de welgemeende felicitaties aan Excelsior'31 2.

Excelsior’31  2 opnieuw KAMPIOEN !
De laatste competitiewedstrijd van het seizoen - uit tegen VVOG 2 - en weten wat je moet doen: winnen, om in elk geval een beslissingswedstrijd voor het kampioenschap te spelen, tegen CSV Apeldoorn 2.

Snel wordt duidelijk dat Excelsior de bovenliggende partij is, de jacht op doelpunten is geopend. Gerald ten Hove opent de score, door diagonaal strak en hard binnen te schieten: 0-1. Dit doelpunt zou verlossend moeten werken, het tegendeel bleek.

Het spel werd onrustig en onzuiver. VVOG probeert haar sportieve plicht te doen, is vanuit het niets ineens dicht bij de gelijkmaker, het vlammende schot verdwijnt, via doelman Calkhoven en de lat, over het doel. Rust 0-1.

De 2e helft beginnen we sterk, wordt ook de opbouw van VVOG (good old Marco Roelofzen) goed ontregeld en creëren veel kansen, het bevrijdende 2e doelpunt blijft uit. VVOG komt er nu nog sporadisch uit, een kopbal wordt door Ruud van de lijn gehaald. In de daaropvolgende counter weet Gerald Janssen dan eindelijk de 0-2 binnen te tikken.

In deze fase spelen we sterk, geconcentreerd en beslissen het duel: 0-3, wederom Gerald Janssen na goed voorbereidend werk van Bart. Dat de teller uiteindelijk maar op 3 blijft staan is in deze wedstrijd het enige wat we onszelf mogen aanrekenen.

Gedaan wat we moesten doen, winnen, en afwachten of CSV Apeldoorn dit tegen Berkum ook ‘even’ doet, óf zal het dan toch? De laatst bekende stand is in ons voordeel, Berkum staat voor met 1-2. Diep in blessuretijd scoort CSV de gelijkmaker. In spanning samen afwachten, op het fantastische hoofdveld en complex van VVOG, op het verlossende telefoontje: CSV Apeldoorn 2 en Berkum 2 spelen gelijk: 2-2!

Ná 2x acht tellen te hebben geïncasseerd tegen CSV en SVZW, hebben we het toch geflikt en is titelprolongatie een feit!

Na een goed begin in de beker, een aarzelend begin in de competitie met een nederlaag bij Zutphen, pakken we draad goed op. Met name voor de winterstop zijn enkele fantastische wedstrijden gespeeld met lekker aanvallend voetbal en scoren er lustig op los.

Het team staat, de verdediging oogt solide, het middenveld swingt en de aanvallers zijn op dreef. Kortom: een genot om naar te kijken. Een korte onderbreking door de winterstop lijkt niet te deren. In oefenwedstrijden worden ook 1e elftallen volledig overklast en gaan we vrolijk verder met het tikkie-takkie voetbal.

Helaas de uitschakeling in de beker tegen SVZW 1, goede wedstrijd gespeeld, en spelen in de beker voor reserve teams verder. In de competitie wil het ineens niet meer zo vlotten en worden uit 5 wedstrijden maar 5 punten gehaald, en zitten in de hoek waar de bekende klappen vallen met de ernstige blessure van René Remie als negatief dieptepunt.

De ommekeer volgt bij Bennekom ‘uit’. In de daarop volgende wedstrijden wordt gewoon weer gewonnen. De bekroning moet dan komen tegen CSV thuis, een nederlaag zorgt voor een grote deceptie.

Uitschakeling in de beker, nu SVZW 2, komt er nog even overheen. Op een zonnige zaterdagmiddag, als niemand er echt rekening mee houdt dat het die dag gaat lukken, volgt alsnog de bekroning op een bij vlagen oogstrelend seizoen en zijn we de terechte kampioen.

Het seizoen krijgt nog een vervolg, in de vorm van het Algeheel Landskampioenschap, de tegenstander is nog niet bekend. De 1e wedstrijd spelen we thuis op zaterdag 21 mei, de return een week later.