Longa'30 D1 maatje te groot voor timide Excelsior'31 D1 (0-3)

Foto bij Longa'30 D1 maatje te groot voor timide Excelsior'31 D1 (0-3)

Longa'30 D1 maatje te groot voor timide Excelsior'31 D1 (0-3)

Klik hier voor 185 foto's (copyright www.excelsior31.nl). De foto's zijn copyright www.excelsior31.nl en mogen niet zonder bronvermelding gepubliceerd worden!

Woensdag 11 mei: beslissingsduel Excelsior'31 D1 - Longa'30 D1 (0-3)



De spelers van Excelsior'31 D1 druipen teleurgesteld af, na het laatste fluitsignaal van de scheids...

Excelsior'31 D1 heeft bij het beslissingsduel (op kunstgras van HSC'21, in Haaksbergen) zijn meerdere moeten erkennen in een subliem Longa'30 D1. De 0-3 eindstand op het scorebord deed dan ook volledig recht aan de verhoudingen in het veld.



Met name voor rust kon Excelsior'31 aanvallend geen enkele vuist maken, na rust viel er een incidenteel plaagstootje waar te nemen.



Excelsior'31 D1 doelman Mart Nieuwenhuis (komend seizoen te bewonderen bij Go Ahead Eagles) vervulde vanavond een rol van vliegende keeper...

Sterker nog, de meeste dreiging kwam saillant genoeg van de zijde van Excelsior'31 doelman Mart Nieuwenhuis, die met een aantal gerichte vrije trappen - in sommige gevallen van éigen helft (...) dicht bij een treffer was.



Na 2x 30 minuten voetballen kon de conclusie niet anders zijn dat de beste ploeg had gewonnen. Alle lof dan ook voor Longa'30 D1!



Toch mag Excelsior'31 D1 blijven hopen. Immers, a.s. zaterdag speelt men de eerste van 2 duels, waarbij men alsnog promotie kan afdwingen. Zaterdag wordt koers gezet naar Lelystad en is Lelystad'67 D1 de tegenstander. Aanvang 11.00 uur.

Daarop volgt er een thuiswedstrijd tegen De Graafschap D2.  Klik hier voor een overzicht.



De samenvatting van het duel (gefilmd en gemonteerd door de gitarist van de coverband 'Acht handen') volgt vrijdagavond. 



Longa’30 D1 - Excelsior’31 D1 3-0 (1-0)  (Beslissingswedstrijd kampioenschap Hoofdklasse O)

Opstelling Excelsior'31 D1:
1. Mart, 2. Ruben, 3. Gerald, 4. Bram, 5. Heval (Mike), 6.Stijn (c), 7. Maarten (Matthijs), 8. Matthijs (Jesse), 9. Emre, 10. Mark, 11. Ronald (Tycho)
Bank: Jesse, Tycho, Mike Jansen [D2] 



Excelsior D1: geen kampioenen, wel Toppers!
verslag door trainer Jan Spenkelink
Aan het einde van een mooi en lang seizoen (lees: zo’n 120 trainingen of wedstrijden) mocht Excelsior’31 D1 zich opmaken voor een heuse beslissingswedstrijd om het kampioenschap van de Hoofdklasse O. Ondanks de laatste zin van ons clublied: “maar dan tot slot vergeet dat niet: wij zijn en blijven favoriet!”, was deze keer tegenstander Longa’30 D1 op basis van de onderlinge competitiewedstrijden de favoriet.

In Rijssen was het 0-3 en in Lichtenvoorde 1-1. Maar na 22 wedstrijden hadden beide ploegen 47 punten bij elkaar gespeeld, dus reisde Excelsior D1 vol goede moet af naar het neutrale terrein van HSC’21 te Haaksbergen. Maar dan is dat toch wel spannend als je de kleedkamer uitkomt en dat je dan ziet dat er misschien wel 250 toeschouwers langs de lijn staan! 



We weten dat de ploeg uit Lichtenvoorde een aantal uitstekende middenvelders en aanvallers heeft, dus is het belangrijk om kort bij elkaar te spelen en duels te winnen. Excelsior begon scherp aan de wedstrijd, maar na zo’n 5 minuten werd Longa langzamerhand de betere partij. Met name op het middenveld had Excelsior moeite om het goede spel van Longa af te stoppen en ballen te veroveren.

Longa speelde goed samen, zonder hierbij echte kansen te creëren. Na 15 minuten kwam echter wel de 1-0 op het scorebord. Uit hun 1e corner kopte de sterke rechtsback de bal van dichtbij hard in de goal. Een dompertje, maar een D-wedstrijd duurt 60 minuten, deze misschien zelfs 75…

Ook na de 1-0 bleef Longa voetballend de beter partij, maar de “verdedigende organisatie” van Excelsior D1 stond gewoon goed. (Eigenlijk bijna het hele seizoen al!). Het probleem zat ‘m meer in balbezit. Van het plannetje om via de buitenspelers aan aanvallen toe te komen kwam te weinig terecht.



Onder druk was de passing niet secuur genoeg en kozen we iets te snel voor de lange bal. Toch was er op slag van rust nog een mooie kans voor Ronald, maar de keeper redde knap. 

Normaalgesproken speelt Excelsior D1 de 2e helft beter dan de 1e, dus kwamen de Rood-Witten met vertrouwen uit de kleedkamer. Het spelbeeld veranderde echter weinig: Longa voetballend beter, Excelsior verdedigend goed, maar aanvallend een beetje machteloos. En de keren dat het gevaarlijk dreigde te worden, was daar altijd nog de ouderwetse “ausputzer” van Longa om het gevaar te bestrijden. 

Invaller Tycho creëerde zichzelf een mooie kans, maar ook deze keer lag de keeper in de korte hoek. Het was een van de weinige uitgespeelde kansen van de wedstrijd (ook van Longa trouwens). Na 40 minuten moest Excelsior wel wat meer risico gaan nemen, maar helaas ging het mis.



Een verdedigend slippertje leidde de 2-0 in. De uitstekende, rappe spits van Longa pikte de bal op en wist wel raad met het buitenkansje: 2-0. Met nog 20 minuten op de klok werd het “pompen of verzuipen”. Zelfs keeper Mart werd geregeld ingezet om vrije trappen te nemen en de ploeg naar voren te jagen.



Een gebrek aan inzet kon Excelsior niet verweten worden, maar zoals bijna altijd in het voetbalspel werd de “Alles-of-niets-tactiek” uiteindelijk “niets”. Een paar minuten voor tijd maakte Longa aan alle onzekerheid een einde door uit een fraaie combinatie 3-0 te maken. Het eindsignaal klonk.



Longa D1 vierde feest, de verdiende kampioenen.

Excelsior D1 geen kampioenen, maar wel Toppers!

Supporters, bedankt voor jullie steun!

Voor Excelsior’31 D1 dus geen kers op de taart, maar er rest nog wel een toetje: een nacompetitie voor promotie naar de 2e divisie, tegen Lelystad D1 en De Graafschap D2.

Kalender icoon woensdag 11 mei 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers