Interview met Erwin Looms (TC) in dagblad TC Tubantia

Foto bij Interview met Erwin Looms (TC) in dagblad TC Tubantia

Interview met Erwin Looms (TC) in dagblad TC Tubantia

(Archief) foto: Gradus Hempenius tekent een 2-jarig contract bij Excelsior'31

Hoe zien de selecties van de regionale amateurverenigingen er komend seizoen uit? Nog een kleine week hebben clubs de tijd om voetballers aan te trekken. De spanning stijgt...

Bron: dagblad TC Tubantia
door Robin Campmans

Peter Visser geeft het eerlijk toe, met een grote zak geld zou het een stuk makkelijker zijn om spelers voor HSC’21 te paaien. „We waren deze week met iemand dicht bij een  overgang, maar inmiddels is ook Spakenburg in hem geïnteresseerd. Dan wordt  het een lastig verhaal voor ons.” 
 
Als voorzitter van de technische commissie van HSC, houdt Visser zich bezig met de samenstelling van de selectie. Een kleine week hebben  amateurverenigingen nog de tijd om zich te versterken met spelers die  afgelopen seizoen op andere sportparken te bewonderen waren. De geruchtenstroom is met name op het hoogste platform, de topklasse, volop gaande.

De komende dagen worden er ongetwijfeld nog tal van gesprekken gevoerd en zullen er de nodige mutaties voorbijflitsen. „HSC is, door de successen uit het verleden, in de regio nog steeds een aansprekende club. Dat we zijn gepromoveerd naar de topklasse maakt het voor voetballers ook  interessanter om naar HSC te gaan. Maar die twee aspecten wegen voor spelers, uitzonderingen daargelaten, over het algemeen niet op tegen het  financiële gedeelte. We zijn voor meerdere posities nog op zoek naar  versterkingen, maar gearriveerde toppers kunnen wij nu eenmaal niet halen.” 
 
Visser noemt de huidige periode van gesprekken voeren met potentiële aanwinsten ‘leuk, maar soms ook vervelend’. Boy Kamphuis past in de laatstgenoemde categorie. De aanvaller had al aangegeven langer bij HSC te blijven, maar kwam onlangs doodleuk met de mededeling dat hij naar SVZW verkast. Het zorgde voor veel frustratie in het HSC-kamp. De kou is inmiddels uit de lucht, met dank aan een financiële vergoeding van SVZW richting Haaksbergen.

„Op termijn hebben we bij HSC wel de intentie om contracten op te stellen, met Kostas Moissis maakten we namelijk hetzelfde al mee”, zegt Visser. De doelman had een mondelinge overeenkomst, maar koos vervolgens voor Quick’20.
 
Excelsior’31 werkt al met contracten. „Het schept duidelijkheid richting de club, en het is tegelijkertijd een stukje zekerheid voor spelers zelf”, vertelt Erwin Looms namens de Rijssenaren. Hij had de selectie voor het nieuwe seizoen al snel in kannen en kruiken.

„Als je op tijd begint, dan kun je de zaken ook op tijd voor elkaar hebben. Tuurlijk speelt geld een rol bij het aantrekken van spelers. Maar geloof me, met het budget waar we bij Excelsior mee werken behoren we tot de onderkant van de topklasse. Een goed verhaal brengen richting speler, diegene waarderen en vooral de gemaakte afspraken nakomen, dat zijn belangrijke voorwaarden om iemand over de streep te trekken.”
 
Nee, Looms zal de komende dagen niet bibberen van angst dat er toch nog iemand vertrekt uit Rijssen. En mocht het al zo zijn, dan kan de club vanwege in ieder geval een afkoopsom tegemoet zien. Geen bizarre taferelen dus zoals bij Ricky van den Bergh. De ex-speler van Heracles baarde deze  week opzien door vanwege ‘privé-omstandigheden’ niet naar Lienden te gaan. 
 
Diezelfde Van den Bergh werd een paar dagen later door Spakenburg gepresenteerd als nieuwste aanwinst. „Ik heb wel moeite met situaties zoals bij Van den Bergh en Kamphuis”, aldus Looms. „Ik vind dat, als iemand eenmaal z’n ja-woord aan een club heeft gegeven, hij z’n belofte moet nakomen en zich niet moet laten leiden vanwege meer euro’s. Maar ik vind ook dat clubs spelers die elders al hebben toegezegd niet meer moeten benaderen.'

'Als ik naar Robert Wilens kijk, ik heb voordat we met hem gingen praten  Peter Visser daarover geïnformeerd. Als Wilens op dat moment al  toegezegd had bij HSC te blijven, dan zou hij niet naar Excelsior zijn gegaan. Zo hoor je met elkaar om te gaan. Helaas gebeurt dat niet altijd.”
Kalender icoon donderdag 9 juni 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers