Wedstrijdverslag Excelsior'31 A1 - ZAC A1 (1-1)

Excelsior'31 A1 - ZAC A1, halve finale toernooi Be Quick'28 (jl. dinsdag gespeeld)

Dinsdag heeft Excelsior 31 A1 de halve finale gespeeld tegen ZAC A1. Toen de wedstrijd 5 minuten bezig was constateerde de trainer dat ZAC speelde met twee spitsen en 4 middenvelders. Op het middenveld stonden 3 spelers van Excelsior, tegenover 4 spelers van ZAC, door goed positiespel hielden wij de overhand op het middenveld.

In de 13e minuut scoorde Rutger van den Noort de 1-0, uit een vrije trap, die genomen werd door Tom Leussink. In de rest van de wedstrijd hebben we legio kansen gecreëerd, maar niet benut. In de 78e minuut - na een schoonheidsfoutje op het middenveld - scoorde ZAC de gelijkmaker. Eindstand 1-1.

De beslissing moest vallen door het nemen van penalties. Helaas benutte Excelsior 31 A1 geen van de penalty's en ZAC wel.

Be Quick A1 wint Torunlar Zomertoernooi - Be Quick A1 wint Torunlar Zomertoernooi

Torunlartoernooi krijgt terechte winnaars
Bron: klik hier
ZWOLLE - Met Be Quick ’28 D1, SVI C1, Emmen B1 en Be Quick ’28 A1 heeft het Torunlar toernooi bij Be Quick de vier winnaars gekregen die het verdiend heeft. Be Quick B1 was in de finale niet opgewassen tegen Emmen en kon derhalve niet zorgen voor topscore op de finaledag van het toernooi. Emmen B1 was duidelijk een maatje te groot en wist de finale te winnen met 4-0. Genemuiden B1 won de strijd om de derde plaats na strafschoppen van Alcides B1, nadat het in reguliere speeltijd 3-3 was geëindigd.

De finaledag van het Torunlar Zomervoetbaltoernooi bij Be Quick werd zaterdagochtend in alle vroegte afgetrapt met de finale tussen Be Quick en Excelsior ’31 D1. De Zwolse ploeg van Marino Promes was in de eerste helft veel beter en kwam ook op 1-0 voorsprong, maar moest na rust toezien hoe de bezoekers uit Rijssen langszij kwamen. Twee rake counters van Be Quick maakten uiteindelijk het verschil: 3-1. De wedstrijd om plek drie werd gewonnen door Berkum D1, dat ZAC D1 met maar liefst 9-0 het nakijken gaf. Het nieuwe FC Zwolle D2 won met 3-1 van Alcides D1 en werd vijfde.

Bij de C-junioren stonden SVI C1 en Genemuiden C1 tegen over elkaar in de eindstrijd van het toernooi. Genemuiden kwam nog wel op voorsprong, maar SVI stelde snel orde op zaken en won uiteindelijk verdiend met 1-4. De strijd om het brons werd gewonnen door FC Zwolle C2. Het team van trainer Bert Zuurman, die ook de vrouwen van FC Zwolle onder zijn hoede heeft, won met 8-1 van CSV ’28 C1. Be Quick C1 werd uiteindelijk zesde. Na strafschoppen werd er verloren van Excelsior ’31 C1, nadat een 2-2 stand in reguliere speeltijd.

De finale bij de A-junioren bracht helaas weinig spektakel. Be Quick 28 A1, ook al kampioen van het Zwols Kampioenschap Voetbal 2011, won in een éénzijdige wedstrijd met 3-1 van ZAC A1. Een score die veel hoger had kunnen en eigenlijk moeten uitvallen. De derde plaats ging verassend naar Go Ahead Kampen A1 dat met 2-1 van Excelsior ’31 A1 won. Na afloop waren er lovende woorden voor de gehele organisatie van het toernooi. De meeste teams gaven bovendien te kennen volgend jaar opnieuw mee te willen doen. Er zal gespeeld worden in de periode 22 juni tot en met 7 juli 2012.