Nederlaag zaalvoetballers Excelsior’31 2

Foto bij Nederlaag zaalvoetballers Excelsior’31 2

Het 2e zaalvoetbalteam van Excelsior’31 2 heeft afgelopen maandag haar laatste competitiewedstrijd voor de winterstop verloren. Uit werd een 5-2 nederlaag geleden tegen FC Eibergen 1.

Door een matig begin van Excelsior’31, waarin de scherpte ontbrak, werd het al snel 2-0 voor FC Eibergen. Na een aantal kansen over en weer, waaruit Excelsior’31 helaas niet tot scoren kwam, scoorde FC Eibergen vervolgens de 3-0. Niet veel later wilde de scheids gaan fluiten voor rust, maar in het fluitsignaal wist Henk Lankamp na een blunder van de keeper te scoren. De scheids telde het doelpunt, al dan wel of niet terecht: ruststand 3-1.

Na rust veelal hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. FC Eibergen in de aanval, Excelsior’31 in de verdediging. De betere kansen waren er voor FC Eibergen en zij wisten dan ook de voorsprong uit te bouwen naar 4-1. Nadat Arend Baan de 4-2 maakte, leek Excelsior’31 er nog in te geloven. Helaas creëerden de Rijssenaren te weinig en was het slotakkoord voor FC Eibergen, die vervolgens nog éénmaal scoorden, wat een 5-2 eindstand betekende.

Een wedstrijd -met veel persoonlijke fouten en blunders- voor Excelsior’31 om snel te vergeten. Excelsior’31 staat nu op een 10e plaats in de Hoofdklasse G, een plaats wat nog net handhaving inhoud. Over een aantal weken start de tweede seizoenshelft, waarbij te hopen is dat de spelers van coach Ichtus Rahanra punten kunnen blijven sprokkelen voor lijfsbehoud.

Doelpuntenmakers Excelsior’31 2: Henk Lankamp, Arend Baan

Selectie Excelsior’31 2: Marien Baan (K), Henk Lankamp, Harmen Baan, Lennart van de Maat, Gerard ten Berge, Niek Haase en Arend Baan.
Coach: Ichtus Rahanra